Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Staphylococcus baktériummal fertőződhetett meg több kisbaba egy bukaresti szülészeten

FRISSÍTVE: Staphylococcus baktériummal fertőződhetett meg több kisbaba egy bukaresti szülészeten Románia

Országszerte ellenőrizni fogják a szülészeteken a higiéniai követelmények betartását, miután felmerült a gyanú, hogy több kisbaba Staphylococcus aureus baktériummal fertőződött meg a bukaresti Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán.

A fővárosi Grigore Alexandrescu sürgősségi kórház pár nappal ezelőtt jelentette az egészségügyi igazgatóságnál, hogy október 24-e óta a Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán született 15 babát utaltak be hozzájuk, és közülük 12-nél igazolódott a Staphylococcus aureus baktériummal való fertőzés. Kettő esetében még várnak az eredményre, egy babánál pedig negatív eredménye lett a vizsgálatnak.

Az egészségügyi igazgatóság ellenőrzést rendelt el a szülészeten. A neonatológiai osztály 55 alkalmazottja közül 49-nél orrváladék-vizsgálatot végeztek, és eddig 11 személyről derült ki, hogy hordozza a baktériumot.

Hirdetés
Hirdetés

Az egészségügyi minisztérium csütörtök este közölte, hogy az érintett bukaresti szülészeten péntektől nem fogadnak új betegeket. Amint a kórházi helyiségek a jelenlegi páciensek távozásával kiürülnek, mindegyiket lezárják és fertőtlenítik, a fertőzött alkalmazottak pedig csak azt követően állhatnak ismét munkába, hogy elvégezték a szükséges kezelést, és az újabb orrváladék-vizsgálat negatív eredményt hoz.

Közben a többi fővárosi állami és magánszülészeten is ellenőrzik a higiéniai és fertőtlenítési szabályok betartását, majd az ország mindegyik szülészetére kiterjesztik a vizsgálatokat.

FRISSÍTÉS: 17-re emelkedett a Panait Sîrbu szülészeti kilinikáról érkező beutaltak száma

Tizenhétre emelkedett a bukaresti Grigore Alexandrescu sürgősségi gyermekkórházba beutalt gyerekeknek a száma, akik a Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáról érkeztek – közölte péntek este az egészségügyi minisztérium.

Hirdetés
Hirdetés

A szaktárca tájékoztatása szerint a Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán végzett mintavétel során első eredményei alapján Staphylococcus aureus baktériumot mutattak ki egyik kisbaba pelenkáján, egy gyermekágyas kórteremben pedig mezofil baktériumokat találtak.

A mintákat a Cantacuzino kutatóintézetben vetik alá további laboratóriumi vizsgálatoknak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük