Felhívás!

Hamis euró Székelyföld határánál!

Hamis euró Székelyföld határánál! Románia

Bákó, Neamt, Szeben, Fehér, Valcea, Arges és Arad megyei bűnüldöző szervek folytatnak kivizsgálásokat pénzhamisítás ügyében.

A Terrorizmus és Szervezett Bűnözés Elleni Hatóság (DIICOT) kedden Bákó, Szeben, Fehér és Arad megyei helyszíneken tartott házkutatást, a beazonosított gyanúsítottak “nyomvonalait”, szálláshelyeit követve. Három férfit gyanúsítanak azzal, hogy több településen hoztak forgalomba hamisított 20, 50 és 100 eurós bankjegyeket. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyit. Az azonosított helyszíneken értékes mobiltelefonokat (smartphone) vásároltak a hamis pénzzel, később az árut olcsóbbal eladták, tehát az volt a céljuk, hogy a hamis euróból hasznot húzzanak. A csalások elkövetésének időszaka 2020. október, november, december. A házkutatások során a rendőrség bizonyítékokat talált, például olyan telefonkészülékeket is, amelyeket hamis eurós bankjegyekkel vásároltak a 30 és 50 év közötti férfiak. A bűnbanda ténykedésének felgöngyölítése folytatódik, kiderülhet, hogy trió vagy népesebb csoport használt-e hamis bankjegyeket. Legfőbb kérdés nyilván az, hogy kik a hamis eurósok készítői. A hatóságok éberséget kérnek a lakosságtól, ajánlatos mellőzni a zugárusokat vagy gyanús vevőket.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. január 14., 13:47
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Nem olvasnak figyelmesen,mert az van leírva ,hogy meghatározva,nem az hogy ki is fizetve…tehát a behozott Dacia €4500 azt beszorozzák a napi lej’€ eladási árfolyammal ,mondjuk ma 4,9 és aki eladja lejért veszi az € -tbiztos helyről (váltótól).Brassóban a kömüvesek,szobafestők,asztalosok is ezt a módszert választják( nem mindegyik).