Felhívás!

A miniszterelnök szombaton nyilvánosan beoltatja magát a koronavírus ellen

A miniszterelnök szombaton nyilvánosan beoltatja magát a koronavírus ellen Románia

Florin Cîţu kormányfő szombaton nyilvánosan beadatja magának a koronavírus elleni oltást.

A miniszterelnök ezt maga jelentette be a szerdai kormányülést követően tartott sajtótájékoztatón.

Pénteken kezdődik Romániában az oltókampány második szakasza, amelyben a krónikus betegek, a 65 éven felüliek és a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók kaphatják meg a COVID-19 elleni vakcinát.

A cél, hogy szeptemberig 10,4 millió személy kapja meg a koronavírus elleni oltást

Florin Cîţu szerint ez idáig jól halad a koronavírus elleni oltási kampány; a kormány célja, hogy szeptemberig 10,4 millió személy kapja meg a vakcinát.

A kormányfő elmondta, kedden további 8 millió adag koronavírus elleni vakcinára nyújtottak be igénylést, és a kormány célja, hogy szeptemberig a lakosság csaknem 70 százalékát kitevő 10.400.000 személy legyen beoltva. “Számomra az oltási kampány prioritás, eddig jól haladt, és meglátják, hogy ezután is jól fog haladni. Az, hogy ki állja a költségeket, majd megoldódik” – fogalmazott.

Hozzátette, információi szerint a romániai lakosság be akarja oltatni magát koronavírus ellen, “ami nagyon jó dolog”, és azt is nyomatékosította, hogy biztosítani tudják a kellő számú személyzetet az oltási kampány megfelelő lebonyolításához.

“Remélem, péntekre elkészül az oltóközpontok finanszírozásáról szóló sürgősségi kormányrendelet”

A tervek szerint pénteki ülésén fogadja el a kormány az oltóközpontok finanszírozásáról szóló sürgősségi kormányrendeletet.

Florin Cîţu miniszterelnök azt mondta, a rendelettervezet még jóváhagyásokra vár, és reméli, hogy péntekre elkészül a végleges formája.

Hozzátette, ez a jogszabály szabja majd meg az oltóközpontok költségei elszámolásának mechanizmusát, ezért pontos és világos kritériumokat akarnak felállítani az esetleges visszaélések elkerülése érdekében.

A miniszterelnök kiemelte, magánkórházak és magánvállalatok is megkeresték már, és felajánlották, hogy díjmentesen a hatóságok rendelkezésére bocsátanak helyiséget és személyzetet az oltás lebonyolítására.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.