Felhívás!

Az ország minden intenzív terápiás osztályán ellenőrzések kezdődnek hétfőtől

Az ország minden intenzív terápiás osztályán ellenőrzések kezdődnek hétfőtől Románia

Hétfőtől kezdődően az ország minden intenzív terápiás osztályán ellenőrzéseket tartanak a megyei közegészségügyi igazgatóságok képviselőiből és az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) szakembereiből álló csapatok – tájékoztat vasárnapi közleményében a kormány.

A hatóságok az orvosi készülékeket és azok üzembe helyezésének módját ellenőrzik az intenzív osztályokon.

Ludovic Orban kormányfő vasárnap reggel munkamegbeszélést tartott Nelu Tătaru egészségügyi, Marcel Vela belügyi miniszterrel, Raed Arafat államtitkárral, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetőjével, Dan Paul Iamandival, az IGSU vezetőjével és Mioara Comanával, az állami egészségügyi felügyelőség igazgatójával.

Az ülésen újraelemezték a Piatra Neamţ-i megyei kórházban történt tűzesetet követő bevetést, illetve az azt követő intézkedéseket a tragédiát túlélő páciensek elszállítására – derül ki a közleményből.

A kormány ugyanakkor felszólít minden illetékes intézményt és szervet, hogy működjenek együtt a vizsgálat során, hogy pontosan megállapítsák a tűzeset okát.

A Piatra Neamţ-i megyei kórház intenzív osztályán szombaton 18.30-kor ütött ki tűz. Az osztály két kórtermében összesen 17 beteget kezeltek, mindannyian koronavírus-fertőzöttek voltak.

Tíz páciens meghalt, az ügyeletes orvos súlyos égési sérüléseket szenvedett; őt a brüsszeli katonai kórházba szállították. Hat beteget átszállítottak az éjszaka folyamán a leţcani-i, covidos pácienseket kezelő mobilkórházba.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.