Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó Péter felajánlotta Magyarország segítségét a román külügyminiszternek

Szijjártó Péter felajánlotta Magyarország segítségét a román külügyminiszternek Külföld

Levélben nyilvánította ki részvétét Bogdan Aurescu román külügyminiszternek Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a szombati, karácsonkői (Piatra Neamț-i) kórház intenzív osztályán kitört tűz miatt és felajánlotta Magyarország segítségét.

Hirdetés
Hirdetés

A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap közösségi oldalán felidézte: szombaton tűz ütött ki a romániai Karácsonkő megyei kórházának intenzív osztályán, ahol a koronavírusos betegeket is ápolták. A szerencsétlenség nyomán a betegek közül többen meghaltak, többek állapota pedig súlyos – tette hozzá.     

Szijjártó Péter tudatta: levelet küldött Bogdan Aurescu román külügyminiszternek, amelyben a részvétnyilvánításon túl szükség esetére felajánlotta Magyarország segítségét.     

„A bajban össze kell tartanunk és segítenünk kell egymást!” – írta Szijjártó Péter bejegyzésében.     

Áder János részvéttáviratot küldött Klaus Iohannisnak

Részvéttáviratot küldött a magyar köztársasági elnök a román államfőnek szombaton a karácsonkői (Piatra Neamț-i) kórház intenzív osztályán kitört tűz miatt.

„Engedje meg, hogy Magyarország népe nevében ezúton fejezzem ki mindannyiunk őszinte részvétét a tragikus tűzesetben elhunytak családtagjainak és hozzátartozóinak. Szívből átérezzük fájdalmukat, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk” – írta Áder János Klaus Iohannisnak.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 15., 18:21
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Nem a politikusoknak kell részvételni uraim, hanem a gyászoló családoknak! A román politikusok 99%a 1 kanál vízben kioltanák az életünket! 90 előtt Csausescu, 90 után 1 halom más escu, nyomorítja az életünket! Mikor lesz itt rend?!
    Eddig is sok ember halt meg a kórházakban, különböző fertőzésekben!!! Az idéntől jó, hogy van a korona! Igaz legtöbb kórház még most sem képes kimutatni 1 vírust amit 100 éve felfedeztek…..