Felhívás!

A csalók új ötletekkel jönnek

A hatóságok figyelmeztetnek, a szélhámosok módszerei időszakonként változnak, újabbakat és újabbakat kitalálnak, majd régieket ismételnek, és így tovább. Védekezni éberséggel és jó értelemben vett gyanakvással lehet, fontos az ellenőrzés. 

Néhány helyszínről jelezték a hatóságok, hogy a csalásokra szakosodott bűnözők úgymond levadásszák a sajtóban megjelenő munkaadói hirdetéseket, majd saját elérhetőségeikre átírják az állásajánlatok egy-két főbb adatát, és várják a bejelentkezőket.

Az érdeklődőknek az eredeti álláshirdetések tárgyának ismertetésével válaszolnak, és igyekeznek bizalmas hangon felajánlani a segítségüket, a bennfentes intézkedést. Az ígért közvetítésért különböző pénzösszegeket kérnek, olykor jelentős summát. Ha személyesen, postán, közvetlen banki- vagy internetes átutaláson megkapják a kért “közvetítői díjat”, többé nem elérhetők.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, az álláshirdetésekre való jelentkezések esetén győződjenek meg a munkaajánló hitelességéről, és ne fizessenek ismeretleneknek közvetítői díjat. Az ilyen fajta kifizetéseket (“comision”) törvény szabályozza, és a csúszópénztől szigorúan megkülönbözteti.

(bl)
 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.