Felhívás!

Pályaválasztásban segítenek

A bukaresti székhelyű The Social Incubator Szövetség (ATSI) 16-24 éves fiatalok számára indított internetes tanácsadói szolgálatot korszerű eszközök felhasználásával.

Az érdeklődők az asociatiasocialincubator.org honlapon találják meg a részleteket. A tanácsadás lényege az, hogy a 16-24 éves jelentkezőknek először is hajlamossági, rátermettségi, elhivatottsági teszteket ajánlanak kitöltésre, majd az eredmények függvényében a legmegfelelőbb szakmák, foglalkozások, hivatások tudnivalóival ismerkedhetnek meg. A tanácsadói csoport mentorokat is ajánl a pályaválasztóknak, ahol – videón vagy esetenként akár személyesen – a kiválasztott foglalkozások jeles szakértői tartanak előadásokat, szakmai- és érvismertetőket.

Összesen 52 mesterség, foglalkozás, hivatás szerepel a listán, de alkalomadtán a ritkább foglalkozások felé vonzódó fiataloknak is tudnak segíteni. Az ATSI felelősei nyilván a felsőoktatási intézmények diákjainak a jelentkezését is várják, hiszen köztudott dolog, hogy sok fiatal a főiskolán, egyetemen dönt a szakosodásról, illetve arról, hogy a végzett szakot, megszerzett képzettséget melyik tevékenységi területen gyümölcsöztetné.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.