Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A járvány gazdasági hatásai

A Ziarul Financiar (ZF) gazdasági-pénzügyi hírportál szakértői becslésekre hivatkozva írja, hogy az egymillió eurónál nagyobb évi üzleti forgalommal jegyzett 29 ezer romániai cég és vállalkozás kétharmadának lehetnek komolyabb problémái a koronavírus-járvány okozta kiesések, korlátozások, egyéb akadályok miatt.

Hirdetés
Hirdetés

Az érintett cégek, vállalkozások, kereskedelmi társaságok csaknem felénél már a járvány előtt is voltak pénzügyi, gazdasági gondok, a szükségállapot, több katonai rendelet és vészhelyzeti állapot hosszú hetei pedig mélyítették a válságot, fokozták a nehézségeket.

A ZF által megszólaltatott szakértő úgy véli, a következő másfél évben jelentősen megnövekedhet a csődbe jutó, illetve csődeljárást kérő cégek, vállalatok száma. A helyzet azért is aggasztó, mert a szóban forgó 29 ezer cég, vállalkozás, kereskedelmi társaság a romániai üzleti forgalom 79 százalékát jelenti, az ország munkavállalóinak 58 százalékát foglalkoztatja, illetve foglalkoztatta a különböző időtartamú kényszer-szabadságok előtt.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük