Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb értéket terjesztenek fel

Újabb értéket terjesztenek fel Kultúra

Kedden tartotta hagyományos ülését az Erdélyi Magyar Értéktár bizottság. Az online gyűlésen a székelyföldi mofetták, Kolonics István orgonaépítő életműve, a Székely Himnusz, Szent László erdélyi öröksége, a Szelek barlangja, a Sebes-Körös szurdokvölgy és a Révi szoros a Zichy cseppkőbarlanggal való kiegészítése, valamint a Haszmann Pál életműve és hagyatéka volt napirenden.

Hirdetés
Hirdetés

Szent László királyunk alakja mai napig jelen van a magyarság életében, egységbe kovácsolva a Kárpát-medence népét: a lovagkirály mondáink, meséink hőse, búcsúk központi alakja.

A székely himnusz a székelyek vágyait, lelkivilágát, keservét, örömét, tiltakozását foglalja versbe. A székelység imája mára jelképpé vált, a székely címer és zászló mellett a regionális önazonosság, a székely közösségi összetartozás modern kifejezője, ezért kapott helyet a nemzeti értékek között.

A Magyar Értéktárba a székelyföldi mofettákat, Kolonics István orgonaépítő életművét, a Székely Himnuszt, Szent László erdélyi örökségét, a Szelek barlangját, a Sebes-Körös szurdokvölgyet és a Révi szorost a Zichy cseppkőbarlanggal terjesztik fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük