Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy lehet, de ünnepelnek

Ahogy lehet, de ünnepelnek Kultúra

Szeptemberben lesznek a sepsiszentgyörgyi egyházközségekben a tavaszról elhalasztott konfirmációk. Bár volt olyan szándék, hogy egységesen, ugyanabban az időpontban legyenek, végül minden gyülekezet maga döntött a dátumról.

Hirdetés
Hirdetés

A hagyomány szerint tavaszi egyházi ünnepet a koronavírus-járvány torpedózta meg, a templomi gyülekezést a szükségállapotban szigorúan tiltották. Annak reményében, hogy őszre normalizálódik a helyzet, a szentgyörgyi egyházközségek lelkészei megegyeztek, hogy október 31-re, a reformáció emlékünnepére halasztják a közösségi ünnepet. Ám másképp alakult, a hatóságok időközben október végére prognosztizálták a második fertőzéshullám csúcsát, így egy újabb egyeztetés után előrehozták a konfirmációt.

A belvárosi és a vártemplomi gyülekezetben szeptember 6-án tartják meg (39, ill. 72 konfirmandusnak), a szemerjai egyházközségben szeptember 13-án (40 fiatal konfirmál), a Gyöngyvirág utcában pedig 20-án (27 ifjú) – tudtuk meg Marosi Árpádtól, a belvárosi református templom lelkészétől. Azt is elmondta, a távolságtartási szabályok most sem hagyhatók figyelmen kívül, a konfirmanduson kívül a templomban legfeljebb három családtag tartózkodhat, a többi rokon kintről követheti a kihangosított istentiszteletet. Ugyanagy zajlik majd a konfirmáció a szemerjai református templomban és a Gyöngyvirág utcaiban is, a vártemplomban szabadtéri istentisztelet lesz.

A többi háromszéki településen is igyekeznek megszervezni az ünnepet a közeljövőben, de több helyen, mint például Uzonban már augusztus elején konfirmáltak az ifjak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük