Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Történelemszilánkok

Történelemszilánkok Kultúra

Múltból jövendőt címmel rövid idő alattmásodik kötetét is az olvasó asztalára helyezte a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE). Az elsőhöz hasonlóan több szempontból is sajátságos kiadvány bemutatója december 14-én, kedden 18 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében.

Hirdetés
Hirdetés

Több szempontból is sajátságos, hiszen harminchét, a Kárpát-haza határain belül és kívül élő szerző írásait köti egy csokorba. Olyan tollforgatókét, akik lehet, hogy más-más szemüvegen keresztül szemlélik ugyan a világ eseményeit, azonban a közös nyelven kívül a nemzet iránti felelősségtudat és a múltból erőt merítő jövőbetekintés igyekezete is összeköti őket.

Így eshetett meg, hogy Galbács Pál ötletének köszönhetően egyazon borítólapok közé kerültek Csonkahon, Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Délvidék, illetve onnan Európába, Észak Amerikába vagy éppen Ausztráliába kirajzott újságíróinak egy tőről fakadó gondolatokat és érzelmeket hordozó szösszenetei.

Hogy miért éreztük ezt fontosnak, arra az összegyűlt anyagot könyvbe szerkesztő Szekeres Attila adja meg a választ Történelemszilánkok címet viselő előszavában. „Olyanoknak kell lennünk, mint a fáknak. Gyökerünk a múltunk. Minél gazdagabb, annál erősebben tartja a fát, mely minél több életerőt szívhat magába, annál terebélyesebb lombozatot fejleszt, annál gazdagabb termést hoz.”

BORÍTÓ

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük