Felhívás!

Szépérzékű emberek

Szépérzékű emberek Kultúra

Családias légkör lengte be a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész Szövetség csoportos kiállításának szerda délutáni megnyitóját a Kónya Ádám Művelődési Házban. Erre évente két alkalommal, a téli ünnepek tájékán és a városnapokhoz kapcsolódó kultúrhéten szoktak sort keríteni.

Amint a népes közönséget köszöntő Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervezőtől megtudhattuk, eme tárlatok anyaga egy megadott témához, jelen esetben a tavasz és ünnep fogalomköréhez kötődik.
„Nem is az alkotásokat, hanem inkább az alkotókat méltatom egy-egy ilyen alkalomkor. Ennyi türelemmel, kitartással, ennyi sajátos, vagy sajátosan értelmezhető szépérzékkel megáldott embert együtt ugyanis ritkán lát az ember. És az itt és most közszemlére helyezett művek a közös alkotói akaratuk végső eredménye, amelyekből a lelkük, gondolatviláguk, valamint szépérzékük sugárzik” – vélekedett a kiállítást megnyitó dr. Péter Sándor.

A szívből fakadó dicsérő szavakat ezúttal Gyimesi-Nagy András, Balogh Klaudina, Zolya-Katona József, Márton Etele, Kádár Erzsébet, Stancu Margit, Fábián Gizella, Kese Terézia, Váncsa Sándor, Para Mária, Gábor Antónia, Cotoară Aranka, Nemes Emil és Tóber László érdemelték ki.

Az esemény hangulatát Buzogány-Csoma István gitárjáték kíséretében előadott dalai és Tánczos András szavalatai varázsolták emelkedettebbé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások