Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsi Tabakó Fesztivál: nem csak programjával, a helyszínnel is elvarázsol

Sepsi Tabakó Fesztivál: nem csak programjával, a helyszínnel is elvarázsol Kultúra

A tavalyi sikeres debüt után második alkalommal telik meg élettel, zenével és kultúrával Sepsiszentgyörgy emblematikus ipari épülete, az egykori dohánygyár: a Sepsi Tabakó Fesztivált augusztus 31-e és szeptember 2-a között rendezik meg – jelentették be a szervezők az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón.

Az idei line-up-ot a következő zenekarok erősítik: Beton.Hofi, Blahalouisiana, Dzsúdló, Elefánt, Intim Torna Illegál – Dorogi, Ivan & The Parazol, Konyha, Kowalsky meg a Vega, Manuel, Parno Graszt, Platon Karataev, Punnany Massif, valamint Tankcsapda. A lista további előadóművészekkel bővül, ugyanakkor román meghívottakra is számítani lehet.

Tavaly hat romániai megyéből több mint 21 ezer résztvevőt vonzott a Sepsi Tabakó Fesztivál, ez a szám is jelzi, hogy van rá igény, hangsúlyozta Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, aki három újításra hívta fel a figyelmet. A helyszíni térátrendezési munkálatoknak köszönhetően nagyobb terület áll majd a fesztiválozók rendelkezésére. Bővül a programszervező koordinátorok köre, mivel célzottabban szólítják majd meg a Kovászna megyei ifjúsági szervezeteket. A fiataloknak a fesztiválszervezés jó lehetőség arra, hogy önmagukat kipróbálhassák, emellett a pályaorientációs szerepe is fontos. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a tavalyi 270 önkéntesből sokan már koordinátorként térnek vissza az egykori cigarettagyárba – hangzott el.

Erdei Anita, a Kónya Ádám Művelődési Ház helyettes igazgatója és Talpas Botond, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) erdélyi tevékenységéért felelős igazgatója a nappali programokról beszélt. Mindketten kiemelték: a „műszak” tavalyi sikere mutatja, hogy van igény a tudásbővítésre is. Lesz vásár, több workshop, illetve a szentgyörgyi civil szervezetek idén is minőségi programokkal csatlakoznak. Az MCC számára a Sepsi Tabakó Fesztivál egyben „tanévkezdést” is jelent.

Rés Konrád Gergely, a VIBE főszervezőjeként és a Sepsi Tabakó Fesztivál zenei programjának felelőseként kiemelte: a jó line-up-ot a helyszín egészíti ki. A résztvevőket és az előadókat egyaránt elvarázsolja a műemléképületként is ismert egykori dohánygyár épülete, ugyanakkor nem csak a helyiek számára jelent kiemelkedő eseményt a fesztivál, de más városok közönségének érdeklődését is felkeltette.

A Kovászna Megyei Tanács nevében Ambrus Zsombor, a Komitátusz Megyei Ifjúsági Szervezet elnöke a megyei önkormányzat felmérésére hivatkozva elmondta: a háromszéki fiataloknak elsősorban olyan közösségi terekre van szükségük, ahol bővíthetik tudásukat, szórakozhatnak, és együtt lehetnek. Úgy véli, a Sepsi Tabakó Fesztivál ezt az élményt adja meg a számukra. Éppen ezért odafigyelnek arra, hogy az egész megyéből toborozzanak szervezőket és önkénteseket, hogy minél többen érezzék magukénak a rendezvényt.

Hirdetés
Hirdetés

A jegyárakról és a további fellépőkről a későbbiekben nyújtanak tájékoztatást a szervezők, addig is az érdeklődők a rendezvénysorozat Facebook-, Instagram– és weboldalán hangolódhatnak a második Sepsi Tabakó Fesztiválra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. június 28., 10:48
    ÉRTÉKELÉS: 19

    Persze.. folytatódik a bulikázás.. Semmi egyebet nem tud Fruzsika és Zsombika.. csak buli buli.. ennyiből áll. Ezért lettek kinevezve a zsíros állásokba, hogy jó sok pénzből bulizzanak. A fiataloknak erőst jó példát mutatnak minden esetre.

  • User
    Dátum: 2023. június 28., 14:50
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Nemcsak Sztgy n, hanem még falun is ez a trendi, de kisebb költségvetéssel!😎
    Vigan megyünk tönkre! Ilyen igazságtalan világ lehet sohasem volt!!! A gazdag gazdagodik, bérletes a sok ingyenpénzre, a többi melózzon éhbérért!!!!

    • User
      Dátum: 2023. június 30., 8:18
      ÉRTÉKELÉS: 2

      Mi az, hogy felelőtlen? Kell az út, meg a híd is, de kell a program a fiataloknak, mert hanem Kolozsvron, Boncidán és Vásárhelyen töltik el a nyarat, és lehet annyira megtetszik nekik, hogy ott nem kommentálnak az emberek a felelőtlen pénzszórásról a napi több tíz program alatt, hogy ott maradnak. Ez kell nekünk, Grüman csürhe?

  • User
    Dátum: 2023. június 29., 9:10
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Akkor a Tabakó árából lehetne építeni tíz garzont fiatal házasoknak, nemde? Olyanokra gondolok, akiknek a szülei adóztak és adóznak a városnak! Mert akik nem, azoknak most építenek ugyebár,, felzárkóztatás” címen!

  • User
    Dátum: 2023. június 29., 9:17
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A kovid megduplázta az építőanyag árakat. Miért!? Miért ne? A háború megduplázta az élelmiszerárakat! Miért? Miért ne? Ezek után a fesztiváljegyek árai már nem is érik el az ingerküszöbünket. Mert az valóban nem kötelező. De adót emelni azért, hogy tudjuk két kézzel szórni a pénzt, na ahhoz vastag bőr kell!

  • User
    Dátum: 2023. június 29., 10:45
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Hátizsákot, sátrat és fel a hegyekbe. Ja’ hogy nem így nevelték a szülők? Hát akkor bárok, kocsmák… Aki tizenévesen a sört kavarja pálinkával az huszonévesen a cementet fogja homokkal – szól egy bölcs indián mondás valahonnan Székelyfoldről