Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sátor, lovak, tábortűz

A címbeli három fogalommal körül lehet írni a Hun tábort, annak körülményeit és hangulatát is. Ámde a Hun tábor ennél sokkal több. Az idei táborozóknak jóllehet egy életre szóló élmény.

Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 8–13. között Lókodban gyűltek Üstengri szabad ege alá a hunok. A hat napig tartó ébrenlét a kagánok kiválasztásával indult. A közel 50 hun harcos közül először előálltak a 9–12-es fiúk, majd hozzájuk csatlakoztak azok, akik magukat kellően rátermettnek érezték a feladatra.
A „honfoglalás” sem bizonyult egyszerű feladatnak, hiszen a sátrak felállítása alatt eleredt az eső, ezért az ügyesség mellett gyorsaságra is szükség volt.

A délelőttök énekléssel és rovásírással teltek, a hét végére minden egyes táborozó megismerkedett az ősi írással és kívülről fújta a dalos könyvben szereplő nótákat. A délutánokat a különböző stratégiai és csapatjátékok tették színesebbé. Volt méta, íjászat, hunfoci és számháború is.

A hét folyamán vendégek is érkeztek a táborba: Sashalmi-Fekete Tamás, aki az Arany Griff Rend tagja tartalmas történelmi áttekintéssel fűszerezett bemutatót tartott, amelyen különböző harcászati eszközökkel és viseletekkel ismerkedhettek meg a táborlakók, és a bátrabbak magukra is ölthették, illetve ki is próbálhatták azokat. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub tagjai látogattak el a táborba, Huszár Árpád és Huszár Dávid irányításával egy rendkívül izgalmas edzésen vehettek részt hunjaink.

Utolsó este a falukutatás során szerzett tapasztalatokról tettek bizonyságot az ifjoncok, végül záróakkordként mindenki egy oklevelet vehetett át, amely azt bizonyítja, hogy aki idén részese volt a Hun tábornak, az életre való ember.

Köszönet támogatóinknak: a Magyar Kormánynak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek és Hargita Megye Tanácsának.

Dombi Anita Etelka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük