Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromnapos ünnepség

Háromnapos ünnepség Kultúra

Idén 50 éves a Kovászna városi Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad, ennek tiszteletére pedig háromnapos ünnepséget szerveznek hétvégére. A megemlékező programpontok mellett színpadra lép a jelenlegi színjátszó csapat is, a nagy népszerűségnek örvendő darabjukat adják elő, amelyet Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának nyomán rendezett Molnár János.

Hirdetés
Hirdetés

Az ünnepség ma reggel 9 órakor regisztrációval kezdődik a művelődési központban, amelyet 10 órától az ünnepélyes megnyitó követ. Folytatásképp fotókiállítás-megnyitóra kerül sor a városi parkban, majd bemutatják a Félévszázad, varázskörben című emlékkönyvet a művelődési központban. 18 órakor a Pokolsár Egyesület színjátszó csoportja lép színpadra, majd 21 órától nosztalgiabulira hívják az érdeklődőket a művelődési házba, a talpalávalót Sound Noise lemezlovas biztosítja.

Pénteken 10 órakor emléktáblát avatnak a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban, majd konferencia és kerekasztal-beszélgetés kezdődik a művelődési házban, A (diák)színjátszás helye és szerepe a világunkban címmel. 16 órakor plakátkiállítást nyitnak meg, amit a SOHA színjátszókör előadása követ.

A szombati programsorozat 10 órakor kezdődik megemlékező áhítattal és koszorúzással a kovásznai temetőben, a volt diákszínjátszók sírjánál. 11 órakor vidám improvizációs gyakorlatokra várják az érdeklődőket a művelődési házba. 16 órakor Kozma Attila Az első székely maroktávbeszélő használati utasítása című könyvét mutatják be a művelődési központban, amelyet követően a Diákszínpad előadja Madách Imre Az ember tragédiája című darabját. A nap és az ünnepség színjátszók báljával zárul 20 órai kezdettel, zenél Péter Sándor és társa.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük