Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Főzés, sütés, szórakozás

Főzés, sütés, szórakozás Kultúra

Ismét egy igazi családias hangulatú közösségi napot tartottak vasárnap a Perkő tetején Kézdiszentlélek lakói. A főzőversenyre is szép számban neveztek, 14 csapat sürgött-forgott, hogy elkápráztassa a zsűrit főztjével. A színpadon kulturális műsor zajlott, a gyerekek is számos tevékenységek közül választhattak, valamint az idén sem maradt el a focimérkőzés.

Hirdetés
Hirdetés

A rekkenő hőség ellenére is megtelt a Perkő teteje érdeklődőkkel, ahol igen színesre sikeredett a program. Az ünneplés 11 órától szentmisével kezdődött, amelyet a helyi plébános, Pál Ferenc celebrált.

„Boldog az a nép, amely tud ünnepelni” – kezdte a megnyitó szentmise bevezető gondolatait Pál Ferenc, aki kiemelte, hogy mennyire lényegesek ezek a napok a közösség számára.

A második alkalommal megrendezett közösségi napot megelőzően tizennégy csapat jelentkezett a főzőversenyre, hogy elkészítsék finomabbnál finomabb fogásaikat: a Szakács Antal Egyházi Kórus, a Lau-Do, a Barázdabillegetők, a Mesevirág, a Csipet-csapat, a Polar Print, Kővár csapata, a Felszegi mesteremberek, a SZISZ, a Szépítő csapat, a Perkő Nyugdíjasklub, a Perkő Néptáncegyüttes, az Öregfiúk, a Fröccsaporba és Kézdiszentlélek önkormányzatának csapata. Voltak, akik túrós puliszkát, mások hagyományos pörköltet készítettek, de nem maradt el a lángossütés, és amíg a finom étkek készültek, addig zsíros kenyérrel lehetett enyhíteni az éhséget.

A főzőcskézéssel egy időben és az ebédet követően is zajlott a színpadi műsor: a nyugdíjasklub és a Szakács Antal egyházi kórus énekkel, a helyi önkormányzat, a tanári kar, valamint a Perkő néptánccsoport tánccal szórakoztatta a közönséget, az utóbbihoz bárki csatlakozhatott, így igazi táncház-hangulat alakult ki a hegy tetején. Közben a gyerekek sem unatkoztak, a tevékenységeket Péter-Ilyés Kinga vezette, és minderre egy gyerekkoncert tette fel a koronát.

Mindenki kivette részét az ünnep szervezéséből és az ünneplésből is: a helyi kórus énekelt, a néptánccsoport táncolt, a focicsapat bajnokságot szervezett, a nyugdíjasklub előadást tartott, a falu kozmetikusai lángost sütöttek, a helyi önkormányzat modern táncot tanult be, a falu fiataljai hangos zenével és fényeket felszerelve fokozták a hangulatot.

– Az idei év még különlegesebb volt, mivel egy nagyobb összefogás által került sor a szervezésre. A helyi önkormányzat, a Lau-Do Egyesület közösen szervezte az eseményt, amelyet a sok jó szándékú ember mellett Kovászna Megye Tanácsa is támogatott. Hála Istennek az időjárás is kedvezett– tudtuk meg Dávid Istvántól, a közösségi nap ötletgazdájától. – Öröm volt látni a sok embert, akik már hetek óta készültek erre. Mindenki lelkes és nyitott volt a programokra. Minden csapat nagy izgalommal, lelkesedéssel és nagyon kreatívan főzőcskézett, és az előadások még színesebbé tették a napot. A Gondviselésnek hála szép, eredményes és családias napot zártunk. Egy nagy családdá alakultunk – zárta gondolatait. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 18., 13:05
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Ezt ertik ezek a nagykepuek ,hogy a sajat fajtaikat pufoljek, de amikor bemennek a roman megyekbe valamilyen uzleti vagy maganugybe ,ott latnatok meg oket, hogy milyen kis szelid nyulakka alakulnak at . Szegyellhati magat az osszes ilyen magyar, aki a sajat fajtajaval verekszik es nagykepuskodik !