Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Riporttábor Baróton

Riporttábor Baróton Kultúra

Riporttábort szervez Erdővidéken augusztus 26-a és szeptember 1-je között az érdekvédelem, és szakmai fejlődés biztosításán túlmenően az igazság kimondását, valamint nemzeti önazonosságunk megerősítését is fontosnak tartó Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete.
Hirdetés
Hirdetés

Az erdővidéki riporttábor célja, hogy a széles értelemben vett táj­egység – Barót város, Bölön, Nagyajta, Vargyas, Bardoc és Bacon községek, a Málnás községhez tartozó Zalánpatak, valamint a Brassó megye részét képező, de szellemileg Erdővidékhez tartozó Ágostonfalva, Ürmös és Apáca – értékeinek újságírói módszerekkel való feltérképezése. Mindazok megszólítása, akik maradandót alkottak. Beszámoló az önkormányzati munkáról, a civil szervezetek által elért sikerekről, a mezőgazdaságban és állattenyésztésben dolgozók mindennapjairól. Továbbá az érintett közösségekben szolgáló lelkészekről, az iskolák helyzetéről, a vállalkozóknak az üzleti élet kihívásaira adott válaszairól és a fiatalok álmairól.

A táborozók szállása, az étkezés Baróton, a Derzs Panzióban lesz. A részvételi díj 200 lej, amely tulajdonképpen garanciapénz, ugyanis azon résztvevő, aki a tábor ideje alatt megír és benyújt legalább egy riportot (9000–11.000 leütés), ezt az összeget azonnal visszakapja. Érdeklődni és jelentkezni a szervező Hecser Lászlónál lehet a lumbricusterestris@yahoo.com e-mail-címen vagy 0740.291.297-es telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük