Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fesztiválokra fókuszálnak

Újabb szintre lépne a székelyes ír–kelta zenét játszó Selfish Murphy zenekar. A csapat, amely Sepsiszentgyörgyön dobbantott, és rövid időn belül Európa-szerte közismertté vált, minimálisra csökkentené a klubzenélést, és kimondottan fesztiválokra fókuszálna.

Hirdetés
Hirdetés

Martinka János basszusgitáros, a zenekar vezetője érdeklődésünkre elmondta, idén márciusban adták ki a hatodik, kimondottan saját számokat tartalmazó, After Crying című lemezüket, amely nagyon jó fogadtatásra talált, a külföldi sajtóban többször méltatták.

– Nyolc év után elmondhatom, hogy rátaláltunk arra a vonalra, amit eddig kerestünk. Sikerült Kolozsváron professzionális körülmények között rögzíteni az albumot: köszönet Lénárd Yogi Józsefnek, aki rögzített, kevert, szakmai tudásával rengeteget segített. Több mint hatvan külföldi és jó pár belföldi koncerten mutattuk már be a lemezt. Számos fellépést a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programja támogatott. Most már harmadik éve támogatnak, ami nagy segítség – részletezte Martinka.
Kiderült, hogy a zenekar idén több mint 15 országban koncertezett, illetve a már meglévő szerződések tükrében fesztiválzenekarrá alakulnának.

– Jövőtől a produkciót más szintre emeljük, kiszűrjük a klubzenéléseket, és fesztiválzenekarrá léptetjük elő a Selfish Murphyt. Nagy igény mutatkozik erre, 2020-ra már több szerződésünk van – avatott be a zenekarvezető.

Az átszervezés nyomán felszabaduló időt a jó pár éve dédelgetett terveknek szentelné a csapat: csak annyit árultak el, hogy színházközeli kezdeményezéstől az elektronikus zenével való játszadozásig kísérleteznének az elkövetkezőkben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük