Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Kedden: 16:30 Angry Birds 2. (finn–am. animációs film, 96 perc, 3D); 16:45 Angry Birds 2. (román szinkronnal); 18:15 Az oroszlánkirály (amerikai családi kalandfilm, 118 perc, 3D); 18:30 Halálos iramban: Hobbs and Shaw (amerikai akciófilm, 134 perc, 3D); 20:45 Halálos iramban: Hobbs and Shaw (magyar szinkronnal); 21:00 Anna (francia akcióthriller, 119 perc).

Hirdetés
Hirdetés

KIÁLLÍTÁS

A XVIII. Nemzetközi Magyar Fotószalon Vándorkiállítás megnyitójára augusztus 13-án, kedden 18 órától a kovásznai művelődési ház kiállítótermében kerül sor. Az eseményt és a tárlaton bemutatott alkotásokat Magdó István, az MFVSZ alelnöke méltatja. Fellép: Gráncsa Mónika, Móri István és Kolozsi István (Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon).

 

CITERATÁBOR

Augusztus 12–18. között Nagyajtán, az unitárius parókia udvarán nyári citeratábort szerveznek diákoknak. A tábor 9 és 13 év közötti gyermekeknek szól, akiket a helybéli Fekete Hunor és Fekete Kincső, továbbá Nagy Imola (Magyarországról) zenetanárok vezetnek be a hangképzés, ritmusfejlesztés és a citerajáték világába, miközben népdalokat is tanulnak.

 

MESTERKURZUS

Augusztus 12–18. között mesterkurzust tart a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban a budapesti Liszt Ferencz Zeneakadémia magánének tanára, dr. Halmai Katalin, aki Alszászy Gábor korrepetitorral érkezik. Ez egy nagyszerű lehetőség tanár és diák számára egyaránt, hogy szakmailag tovább fejlessze magát. A mesterkurzusra összesen 22-en jelentkeztek, 9–12. osztályos diákok, egyetemisták, előadóművészek és énektanárok Nagyváradról, Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Udvarhelyről, Csíkszeredából és Sepsiszentgyörgyről. A kurzus koncerttel zárul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük