Felhívás!

Párkapcsolati tréning indul

Párkapcsolati tréning indul Kultúra

Párkapcsolati évszakaink címmel indul párterápiás csoportfoglalkozás Sepsiszentgyörgyön, amint feloldják a szükségállapotot. A találkozók célja a kapcsolatok erősítése, különböző játékok, beszélgetések által.

A foglalkozásokat heti egy alkalommal tartják majd, minden csütörtökön az unitárius templom melletti irodában. Fazakas Enikő pszichodráma terapeuta és Lázár Andrea párterapeuta közösen várja az érdeklődőket, azokat, akik javítanának párkapcsolatukon, házasságukon.

A szakemberek kiemelték, nem feltétlenül terápiás foglalkozásra kell gondolni, sokkal inkább játékos ön- és párismereti tréningre. A kezdeményezés már tavaly elindult, tematikus csoportfoglalkozásokat tartottak elvált személyeknek, kamasz gyereket nevelő családoknak, olyan személyeknek, akik válságban vannak. Most a párokat várják, azokat, akik megerősítenék kapcsolatukat, megvizsgálnák kapcsolatukat, és felismernék annak ciklusait. Korosztályban nem gondolkodtak a szervezők, így bárki jelentkezhet, azok is, akik a kezdetén állnak kapcsolatuknak, vagy éppen úgynevezett téli időszakot, nehézséget élnek meg.
Lázár Andi párterapeuta szerint minden kapcsolatban a megelőzés a legfontosabb, így olyan gyakorlati tanácsokat adnak, melyeket később hasznosíthatnak a házastársak, hiszen minden kapcsolatnak van egy ciklusa, amit meg kell ismerni, és bele kell illeszkedni.

Fazakas Enikő pszichoterapeuta elmondta: nem az a cél, hogy mélylélektani történéseket produkáljanak, hanem az interaktív tevékenységek mentén a párok annyit vigyenek bele a foglalkozásba, amennyit szeretnének. A szervezők hasznos információkat osztanak meg a párokkal, olyan tevékenységek révén, amelyek a kapcsolatok folyamatait jellemzik, legyen az válsághelyzet vagy más, kapcsolati állapot. A mai párkapcsolatokban a legnagyobb kihívás a terapeuták szerint az együtt töltött minőségi idő, közös hobbi, közös érdeklődési kör. A boldog és hosszú kapcsolat titka pedig mindezek együttállása.

A tervek szerint tíz találkozás lesz, hetente 3 órán át játszanak, beszélgetnek, rátekintenek egymás és saját kapcsolatukra is a párok. A foglalkozás ingyenes, adományokat azonban elfogadnak az unitárius egyház részére.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások