Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Országos premier

Több éve, hogy a Szent György Napok kulturális hetének ajánlatában értékes filmek vetítése is helyet kap. Idén ez ügyben szintet lépnek, hiszen három olyan alkotást is megnézhetünk, amelyet Lux közönségdíjra jelöltek.

A Lux közönségdíjat – a legjobb filmnek járó európai közönségdíjat – 2020-ban vezették be és mutatják be évente az Európai Parlament és a European Film Academy szervezésében, az Európai Bizottsággal és az Europa Cinemas hálózattal együttműködésben – tudtuk meg Lázár-Prezsmer Endrétől. A Művész Mozi programfelelőse elmondta: maga is meglepődött, hogy az európai szervezet romániai képviselője megkereste a vetítések ügyében.

Hirdetés
Hirdetés

Rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos szervezet felajánlja, hogy ingyen rendelkezésre bocsátja a filmeket, hogy vetítsük le a Szent György Napok alatt. Ez gyakorlatilag országos premiernek számít, ami egy rangot jelent ebben a műfajban – fogalmazott a programfelelős.

A filmeket a Művész Moziban vetítik, mindig 19 óra 30 perctől. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Az ingyenes jegyeket személyesen a pénztárnál lehet igényelni, vagy az arta.city­plex.ro honlapon lehet lefoglalni.

A Menekülés című dán animációs dokumentumdrámát ma (április 26-án) tekinthetjük meg, Jonas Poher Rasmussen rendezésében. A film kapcsán Bándi Irén esztétával Lázár-Prezsmer Endre beszélget.
Szerdán (április 27-én) A nagy szabadság című osztrák–német drámát vetítik, rendező: Sebastian Meise. Csütörtökön pedig (április 28-án) egy bosnyák dráma lesz műsoron, Quo vadis, Aida? Rendező: Jasmila Žbanic.

Ugyancsak csütörtökön 18 órától a Tamási Áron Színházban kerül sor László Barna operatőr-rendező Isteni kéz című dokumentumfilmjének vetítésére (román nyelvű felirattal). Jegyár: 20, kedvezményesen 10 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük