Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Önkénteseikkel, támogatóikkal ünnepeltek

Önkénteseikkel, támogatóikkal ünnepeltek Kultúra

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csütörtökön ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében, ahol jelen voltak az egyesület támogatói és jelenlegi önkéntesei is.

Hirdetés
Hirdetés

Az ünnepséget Kis Emese, a Zöld Nap Egyesület önkéntese nyitotta meg, ezt a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum és Petrasovics Eszter zenetanárnő tanítványa, Furus Ábel hegedűvirtuóz előadása, illetve Diaconu Mónika zenetanárnő zongorakísérete követte. A születésnapi eseményen az érdeklődők betekintést nyerhettek az egyesület munkájába, megismerhették tevékenységeiket, eddig elért eredményeiket és céljaikat.

– Az egyesület létrejöttekor tudatában volt a világ környezetszennyezettségének, ennek védelmére már világszerte megmozdulások történtek, ehhez kívántak csatlakozni Bíró Levente, Kocsis Zoltán, Ráduly Attila és Szabó Attila. Az egyesület legfontosabb céljául a környezeti nevelést tűzte ki. Sokrétű tevékenysége során a programjain résztvevők olyan tudást, értékrendet sajátíthatnak el, amely alkalmassá teszi őket a környezet védelmére, állapotának javítására – tudtuk meg Kis Emesétől.

Változatos programjaik között szerepel a Mozgó Délutánok megszervezése, a föld napja, a víz világnapja, a béke világnapja, a madarak és fák napja megünneplése, amelyek hozzájárulnak a résztvevők környezethez való pozitív érzelmi viszonyának megerősítéséhez, a hulladékgazdálkodás hatékony gyakorlatának kialakításához, ezek mellett a szülőföld és az itt élő emberek megismeréséhez – ennek tisztelete pedig rávezeti őket, hogy megtegyék az első lépéseket a tolerancia, a szülőhelyhez való ragaszkodás, hazaszeretet iránt. A 2009 óta folytatott tevékenységei sokasága bizonyítják az egyesület közösség iránti elkötelezettségét is – mondta Kis Emese.

Ráduly Attila, az egyesült elnöke egy örmény önkéntes által készített videó réévn mutatta be az elmúlt 10 év tevékenységeit, az egyesület munkáját. Azt is hozzátette, hogy a Zöld Nap Egyesület a támogatók nélkül nem működhetne, így nagy hálával tartoznak a sok segítségért.

Az ünnepséget a Bod Péter Tanítóképző diákjai, Budi Babi, Kicsi Kincső-Kriszta, Ráduly Roland, Czirják Lea, Cseh Barnabás, Pálkó Bernát Zöld szemelvények című előadásukkal tették színesebbé. Oktatójuk, Kis Emese szintén az egyesület munkatársa és önkéntese. A születésnapi eseményen Béres Erika, Bagyinka Ágota paksi EVS-önkéntes és Varga Andrea közös énekkel kápráztatták el a jelenlévőket. Az ünnepség végén az egyesület tagjai a támogatókat egy-egy bögrével ajándékozták meg, imigyen is kifejezve köszönetüket. A szülinapi est állófogadással zárult.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük