Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Építőtábor Besenyőn

Építőtábor Besenyőn Kultúra

Idén Besenyőn szervezték meg a budapesti Moholy–Nagy Művészeti Egyetem (MOME) építészeti kara első évet végzett hallgatói nyári építőtáborát. Ennek 12 napos időtartalma alatt két tanáruk irányításával egy gyümölcsszárítót és -tárolót építettek a kézdivásárhelyi Túróczi Sándor és Melinda Csente-tetőn található birtokán.

Hirdetés
Hirdetés

A helyszín kiválasztásáról, munkájuk tárgyáról és Háromszéken szerzett tapasztalataikról a tíz lányból és öt fiúból álló évfolyam nevében lapunknak Fogarasi Réka, Fehér Lili Hanna és Winkler Rebeka nyilatkozott. Megtudtuk, a MOME fő célkitűzése a kitalálás, megtervezés és megvalósítás készségének kialakítása. Ennek érdekében a hallgatók évente terveket készítenek egy adott témáról, azokból kiválasztják a szakmai, környezetvédelmi és esztétikai szempontból legmegfelelőbbet, majd a nyári szünidő alatt közös erővel felépítik.

Esetükben Novák Adrien munkáját ítélték annak. Besenyőre az idei terv ötletgazdája, Túróczi Áron meghívására kerültek, aki szintén a MOME hallgatója. A diákok élménydús és tanulságos időszakként értékelték a Székelyföldön eltöltött szűk két hetet, amely alatt házigazdáik jóvoltából Bálványosfürdőre és a Szent Anna-tóhoz is eljutottak. Elmondták, szívesen visszatérnének ide, akár dolgozni is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük