Felhívás!

Még lehet jelentkezni!

Augusztus 9–20. között zajlik az Udvartér Alkotótábor Csíklázárfalván, az András Alapítvány rendezvénybirtokán. A tábor idei témája mindennapi hőseink, és a központi évfordulós személyiség Benyovszky Móric, a magyar történelem egyik legkalandosabb figurája. A tábort a középiskolás gyerekek számára szervezik, e név alatt 2016-tól a Strázsa Kulturális Egyesület és a Kézdiszékért Egyesület.

Az Udvartér a magyarországi olvasótáborok mintájára alakult, abból nőtt ki, de mint a céhmesterek építkezési stílusát őrző neve is jelzi, több tevékenységi területet érint. A kéthetes tábor lényege, hogy nyolc alapterületen, a „learning by doing” módszer segítségével avatják be a gyerekeket a mozgás, a természet és környezettudomány, dizájn és kézművesség, az előadóművészet, szerepjáték és zene, az építés és technológia, illetve az irodalom és média rejtelmeibe, olyan módon, hogy a gyermek képzelőerejét, jártasságait fejlessze.

Az Udvartér műhelyeit az évek során táborozóból szervezővé fejlődött fiatal szakemberek vezetik. Van köztük operatőr, kommunikációs szakember, tervezőmérnök, múzeumpedagógus, színész, filmkritikus. A tábor meghívott előadói T. Szabó Levente és Hubbes László Attila egyetemi tanárok, Borcsa Imola író, Szabó Kriszta és Sárosi Mátyás alkotópáros, András Mihály és György Katalin néptáncosok, Németh Szabolcs Előd filmkritikus, Golicza Előd díszlettervező, Fazakas István filozófus, Petres László Moldvában oktató magyartanár. A tábori program fontos része a játék, zene, tánc, vetélkedő és rögtönzött performansz-előadás. Az Erdély-szerte hirdetett tábor résztvevői közül sokan visszatérők, köztük idén először vesznek részt a kászonimpéri Szent Katalin Otthon lakói. Az ő részvételüket a sepsiszentgyörgyi Hortigala cég támogatja teljes egészében. A tábor további támogatói a Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alap, a Communitas Alapítvány, az ELTE Márton Áron Szakkollégiuma, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, és a Iulius Meinl Románia cég.

Aki csatlakozna a pár fennmaradt helyre, az Udvartér Alkotótábor Facebook-oldalán keresztül még jelentkezhet, a részvételi díj 600 lej. Ezért pedig garantáltan felejthetetlen két hetet lehet eltölteni Csíklázárfalván, az András Alapítvány tündéri rendezvénybirtokán augusztus 9–20. között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások