Felhívás!

Meg kellene bolondulni

A magyar kultúra napja alkalmából, január 22-én 19 órától Farkas Árpád író, költő, műfordító életműve előtt tiszteleg Facebook-oldalán a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata. A Meg kellene bolondulni című előadás a Kossuth-díjas sepsiszentgyörgyi író verseiből és prózai műveiből mutat be egy csokorra valót közismert színészek előadásában, Kolcsár József szerkesztésében.

A Tamási Áron Színház előadásában Farkas Árpád irodalmi és publicisztikai munkásságának valamennyi jellegzetes motívuma megjelenik a szülőföldről és gyermekkorról szóló vallomásoktól a szerelem és költői–emberi áldozatvállalás mámoráig, a táj és a lélek finoman összefonódó csendéleteitől az éles társadalomrajzig, a művészettel és színházzal kapcsolatos eszmefuttatásoktól az elmúlásról és a lét nagy kérdéseiről szóló elmélkedésekig.

A produkció elkészítésében és bemutatásában a közismert kolozsvári színész és előadóművész, Bogdán Zsolt is szerepet vállalt, olyan sepsiszentgyörgyi színészek mellett, akik régóta foglalkoznak a versmondással, színházi munkájukon túl a költészet népszerűsítését is szívügyüknek érzik: Nemes Levente, Gajzágó Zsuzsa, Mátray László, Szalma Hajnalka, Beczásy Áron, Pál Ferenczi Gyöngyi és a szerkesztő Kolcsár József. Mindnyájan maguk választották ki azokat a verseket és prózai szövegeket, amelyek Farkas Árpád életművéből kedvesek voltak számukra, ezeket pedig Kolcsár József fűzte fel egy egységes gondolati ívre. A színészek előadásait zene és különböző hangulatképek kísérik, melyek felelősei szintén ismert sepsiszentgyörgyi művészek: Dobondi Lehel (operatőr, vágó), Bocsárdi Magor (zeneszerző), Zemba Ákos (videómunkák). Az előadás megtekintéséhez nem szükséges jegyet váltani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.