Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magasságok és mélységek

A héten debütál a romániai mozikban a Magasságok és mélységek, a hajdani hegymászó Erőss Zsolt feleségének fikciós drámája.

2013 májusának végén egy ország figyeli aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt a társával együtt eltűnik a Himalájában. Bár mindenki más még reménykedik, felesége, Sterczer Hilda élő adásában jelenti be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése. A következő hetekben a média szisztematikusan próbálja megtörni a nő keménységét. Első egész estés filmjében Csoma Sándor, számos nemzetközi hírű kisfilm rendezője, a megtörtént eseményeket Erőss Zsolt felesége szemszögéből ábrázolja. 

A film főszereplőjét, Sterczer Hildát a gyergyóremetei származású Pál Emőke, a legendás hegymászót pedig Trill Zsolt alakítja. A filmdráma további szerepeiben Nagy Enikő, Horváth Lajos Ottó, Tankó Erika és Fehér Anna látható. A fényképezésért Tóth Levente, a vágásért Márton Dániel, a zenéért Balázs Ádám, a produceri feladatokért pedig Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan felelt.

A Magasságok és mélységek sepsiszentgyörgyi (Művész mozi by Cityplex) díszbemutatója december 14-én 18 órától lesz, amit közönségtalálkozó követ Pál Emőkével, Csoma Sándorral, Sümeghy Claudiával és Topolánszky Tamás Yvannal; a rendszeres vetítések december 16-tól kezdődnek. Kézdivásárhelyen a Vigadóban egyszeri vetítés lesz december 17-én.

A film már november végén felkúszott a második „nyolcezres csúcsra”: kizárólag magyarországi forgalmazása során már ekkor több mint 16.000 nézőnél tartott, amivel a Nemzeti Filmintézet elsőfilmeket támogató Inkubátor Programjának harmadik legsikeresebb filmje lett.

(közlemény nyomán)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük