Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Kézdivásárhelyen játszik a Gyergyói HK

Hétközi mérkőzésekkel folytatódik ma és holnap 18.30-tól a román jégkorongbajnokság. A listavezető Gyergyói Hoki Klub Kézdivásárhelyen, a Deme László Műjégpályán vendégszerepel, ahol megpróbál visszavágni a Háromszéki Ágyúsoknak a pénteki vereségért. Mint ismert, az Ágyúsok szétlövéssel diadalmaskodtak az Erste Ligában listavezető gyergyóiak ellen. A Gyergyói Hoki Klub ezt követően vasárnap este 0–4-ről felállva 8–5-re győzött a címvédő Csíkszeredai Sportklub otthonában a román bajnokságba is beleszámító mérkőzésen.

Román hokibajnokság, alapszakasz: 1. Gyergyói HK 16 mérkőzés, 34 pont, 2. Bukaresti Steaua 13/30, 3. Háromszéki Ágyúsok 18/29, 4. Galaci MSK 12/23, 5. Csíkszeredai Sportklub 12/20, 6. Brassói Corona 10/20, 7. Sapientia U23 15/6, 8. Bukaresti Sportul Studențesc 12/0.

Mértéktartó David, az úszás Góliátja

Az ausztráliai Melbourne-ben december 13-tól 18-ig tart a rövidpályás úszó-világbajnokság. A 25 méteres medencékben zajló vb előtti szerénykedő nyilatkozataival óvatosságra intette rajongóit David Popovici, az úszóvilág egyik legnagyobb mai sztárja. Noha a bukaresti 18 éves fiú tavaly megnyerte az ifjúsági és felnőtt világbajnoki, Európa-bajnoki aranyakat a 100 m és 200 m gyorsúszásban, eközben világcsúcsokat is döntött, ezúttal nem egyértelmű aranyesélyese ezeknek a távoknak. A román csodaúszó elmondta, ő alkatilag az 50 méteres medencék versenyzője, a stílusa, stratégiája és taktikája szempontjából is az 50 méteres, olimpiai méretű medencékre építi edzési módszereit. A rövidpályás vébén az ausztrál Kyle Chalmers a legnagyobb esélyes. (bl)

Tovább nő a tét

Az elődöntők következnek a labdarúgó-világbajnokságon, ma Argentína–Horvátország, holnap Franciaország–Marokkó összecsapást rendeznek. A négy válogatott közül már csak egy marad érem nélkül, hamarosan pedig az is kiderül, ki lesz a két finalista. Mindkét megmérettetést 21 órától rendezik, a két győztes jut a fináléba, amit vasárnap rendeznek, a vesztesek a bronzért küzdhetnek majd meg szombaton.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük