Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Krecht Aranka posztumus meséskönyvét mutatják be a megyei könyvtárban

December 14-én, csütörtökön 18 órától Krecht Aranka A vándordiák című posztumusz meséskönyvének bemutatójára kerül sor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében.

Hirdetés
Hirdetés

A frissen megjelent kötetről Tapodi Zsuzsa irodalomtörténész és a szerző lánya, Krecht Emese tanár beszélget.

Krecht Aranka (1940–2015) Sepsiszentgyörgyön élt, a Pionírház, majd a Tanulók Klubja Fantázia-műhelyét vezette. Több könyvet (Kádár Gyula: Sepsiillyefalva templomvára, Mészöly József: Hurrá, megjött a nagyvakáció!) és lapot (az Anyanyelvápolók Szövetsége kiadványait, a Történelmi magazint) illusztrált.

„Bár született tanár, a család a legfontosabb. Ám önmagát folyamatosan képzi, és gyerekeivel foglalkozva megtalálja a mese örömét.” – írja a szerzőről Tapodi Zsuzsa a kötet utószavában.

A könyv darabjait Krecht Aranka a 2010-es évek elején írta, népmese-jellegűek. A szereplők, az előforduló helynevek részben helyi ihletésűek, a történetek humorosak, és mindegyik végén mindig a jó győz, a gonosz meg elnyeri méltó büntetését. A kötetet ő maga illusztrálta, különböző technikákat (zsírkréta, filc, akvarell) használva.

A húsz mese nyelvezete egyszerű, könnyen érthető, egyaránt szólnak kisgyermekekhez, felnőttekhez.

A könyv a helyszínen lesz megvásárolható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük