Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jól sikerült vacsoracsere

A Galériák éjszakája országos programsorozatba illeszkedve az éppen most látogatható Spoerri-kiállítás (Megemészteni a múltat – Eat art és objektművészet) kapcsán szerveztek rendhagyó eseményt pénteken a szentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Tér kiállítótér működtetői, Kispál Evelin és Kispál Attila.
Mivel a ma 81 éves, Ausztráliában élő Daniel Spoerri maga is szervezett különleges vacsorákat (banketteket) saját éttermében, majd azok maradékait használta fel képeihez, péntek este „vacsoracserével” idézték meg. Galériában enni ínyencségeket nem megszokott asztaltársasággal, miközben gyakorlatilag te magad is a performansz része leszel, egészen különleges élményt jelentett annak a mintegy harminc résztvevőnek, aki bejelentkezett az eseményre.
Mindenki maga vitte a vacsorát, majd a szervezők megszámozták a különböző kis csomagocskákat, és kisorsolták azokat a résztvevők között, tehát elvileg mindenki más főztjét ette. Ha egyesek ez alkalomra különleges fűszerezésű finomságokat hoztak, mások úgy gondolták, a részvétel fontosabb, és kedvenc pizzájukkal vagy könnyű, gyümölcsös vacsorával jelentkeztek be. Az asztalon a székely, az olasz, a kínai, a balkáni konyha is képviselve volt, végül az esten olyan bőséges lett a felhozatal, hogy mindenki a saját adagján felül még legalább 3-4 másik ételféleségből kóstolhatott, s lakott jól.
A Spoerri-vacsora után többen kifejezték óhajukat, miszerint a továbbiakban is sort kell keríteni hasonló vacsora-cserékre, mert asztal mellett ismerkedni jó, másrészt az is elhangzott, hogy pont az alkalom, a helyszín exkluzivitása veszne el az ismétléssel, hiszen a litográfiából is az első példány a legértékesebb – példázta Vörös T. Balázs, az egyik vendég.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük