Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fotószalon Kovásznán

Fotószalon Kovásznán Kultúra

Pénteken a kovásznai Kádár László Képtár adott otthon a 17. Nemzetközi Magyar Fotószalon kiállításának. A munkákat Magdó István, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének erdélyi elnöke méltatta.
Konnát Rita tárlatvezető köszöntője után Magdó István beszélt a fürdővárosba hozott alkotásokról. Elmondta, ezen vándorkiállítás utolsó helyszíne a kovásznai képtár. Az idei pályázat témái, a szabad választás mellett, Arany János, a magyar népzene, a gasztronómia, valamint a sör voltak. A fotópályázat évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, ez utóbbira nyolc ország 96 alkotójának 860 munkájából válogattak, a fürdővárosba pedig 45 alkotást hoztak el.
A fotósok egyik favoritját a sör jelentette. Magdó megjegyezte, ezzel ellentétben Arany János nem volt egy könnyű téma, viszont a tehetséges fotósok megtalálták a módját, hogy olyasmit kapjanak lencsevégre, ami Arannyal kapcsolatos.
Az eseményen közreműködtek Fülöp Zsolna, Karácsony Attila és Szabó Róbert diákok, Kurta Béla zenetanár vezetésével. A tárlat november 3-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük