Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Hangulatos” tárlat

„Hangulatos” tárlat Kultúra

Tizenhét alkotó negyven művét csodálhatják meg mindazok, akik ellátogatnak a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjainak immár hagyományossá vált év végi közös tárlatára, melyet pénteken nyitottak meg a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban.

A szervező Zolya-Katona József és Lázár-Prezsmer Endre azért adta a Hangulataim címet ennek a kiállításnak, mert szerintük az alkotás nemcsak a nézőben kelt bizonyos hangulatot, hanem a létrehozásához is erre van szükség – tudhattuk meg az utóbbitól.

Dr. Péter Sándor szintén a hangulat fogalmát fejtegetvén méltatta az alkotásokat, kijelentve, hogy az egy csodálatos állapot, még akkor is, ha olykor kellemetlen, mert magától keríti hatalmába az embert. Nem tévesztendő össze azonban az érzéssel, amelyet tényleges helyzetek, vagy események váltanak ki belőlünk.

Hirdetés
Hirdetés

A tárlatlátogatókat kellemes, szeretetteljes hangulattal feltöltő festmények, grafikák, textíliák és fából készült szobrok, illetve faragványok fogadják, alkotóik ezek elhelyezésének sorrendjében: Nemes Emil, Kádár Erzsébet, Váncsa Sándor, Fábian Gizella, Tankó Margit, Deák Károly, Kovács Béla, Zolya-Katona József, Kese Terézia, Gyimesi Nagy András, Gábor Antónia, Balogh Klaudina, Para Mária, Mátyás Karolina, Gál Margit, Cotoara Aranka és Tóber László.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük