„Hangulatos” tárlat

„Hangulatos” tárlat Kultúra

Tizenhét alkotó negyven művét csodálhatják meg mindazok, akik ellátogatnak a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjainak immár hagyományossá vált év végi közös tárlatára, melyet pénteken nyitottak meg a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban.

A szervező Zolya-Katona József és Lázár-Prezsmer Endre azért adta a Hangulataim címet ennek a kiállításnak, mert szerintük az alkotás nemcsak a nézőben kelt bizonyos hangulatot, hanem a létrehozásához is erre van szükség – tudhattuk meg az utóbbitól.

Dr. Péter Sándor szintén a hangulat fogalmát fejtegetvén méltatta az alkotásokat, kijelentve, hogy az egy csodálatos állapot, még akkor is, ha olykor kellemetlen, mert magától keríti hatalmába az embert. Nem tévesztendő össze azonban az érzéssel, amelyet tényleges helyzetek, vagy események váltanak ki belőlünk.

A tárlatlátogatókat kellemes, szeretetteljes hangulattal feltöltő festmények, grafikák, textíliák és fából készült szobrok, illetve faragványok fogadják, alkotóik ezek elhelyezésének sorrendjében: Nemes Emil, Kádár Erzsébet, Váncsa Sándor, Fábian Gizella, Tankó Margit, Deák Károly, Kovács Béla, Zolya-Katona József, Kese Terézia, Gyimesi Nagy András, Gábor Antónia, Balogh Klaudina, Para Mária, Mátyás Karolina, Gál Margit, Cotoara Aranka és Tóber László.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.