Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Patikamúzeum nyílik

Patikamúzeum nyílik Kultúra

December 14-én, pénteken 18 órakor a kézdivásárhelyi 12-es Udvartérben (a népművészeti üzlet, közismert nevén a Moda felett) felavatják a Patikamúzeumot.

A Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés vette ügykezelésébe a néhai dr. Boga Olivér örökségét, így nekik köszönhetően kerül ismét közszemlére a kommunizmusban az 52-es és a 24-es néven ismert patikák megmentett felszerelése.

A múzeumot 2008 decemberében Lemhényben létesítette dr. Boga Olivér, és néhány évet az alsólemhényi Gerontológiai és Rehabilitációs Központban működött. Onnan a gyűjteményt négy éve költöztették Kézdivásárhelyre, viszont objektív okok miatt mindeddig nem sikerült a nagyközönség előtt megnyitni. Ebben segített a Tegyünk Kézdiszékért tömörülés, így pénteken végre megtörténhet a szalagvágás.

Hirdetés
Hirdetés

Tóth László, a Tegyünk Kézdiszékért szervezet képviselője kifejtette: mivel nem kerültek elő korabeli fényképek, melyek segítettek volna abban, hogy ugyanúgy rendezzék be a patikát, ahogy egykor volt, ezért csupán azok emlékezetére hagyatkoztak, akik jártak is benne. Az avatót követően a múzeumot csak telefonos bejelentkezéssel lehet látogatni, ugyanis nem lesz személyzete.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük