Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Forró pillanatok

Forró pillanatok Kultúra

Hatnullhajrá címmel nyílt sportfotó kiállítás kedden a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban a Művészeti és Népiskola szervezésében. Az elnevezés nem véletlen, ugyanis az április 4-én lezajlott Sepsi OSK–Academica Clinceni (6-0) labdarúgó mérkőzés mozzanatait megörökítő fényképekből nyújt ízelítőt. Az esemény partnerei a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) és Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) fotószakosztályainak koordinátorai, Halmágyi Zsolt Lóránd és Huszár Szilamér voltak.

Hirdetés
Hirdetés

A házigazda szerepét is betöltő Huszár Szilamér köszöntő beszédében rámutatott, a közszemlére helyezett alkotások a Művészeti és Népiskolában fényképészet terén is folyamatosan zajló műhelymunka gyümölcsei. A tárlatot megnyitó Gáj Nándor igazgatótól elmondása szerint, az általa vezetett tanintézményben már a koronavírus-járványt megelőző évben lépéseket tettek azért, hogy a fotózás műhelytitkainak megismertetése és elsajátítása ismét beépüljön a tananyagba, a felnőttképzés keretében is. A film- és fotóművészet oktatása terén ugyanis a Székelyföldön még sok a tennivaló. Az elméleti alapok lerakása mellett azonban elengedhetetlen a gyakorlati tudás megszerzését biztosító műhelymunka, ezért a tanfolyamok résztvevőinek erre is lehetőséget nyújtanak.

Megtudhattuk továbbá, hogy a SZMÚE közreműködésével június 3. és 5. között Kommandón tábort szerveznek a fényképészet iránt érdeklődőknek. Ennek témája a természet és szociofotózás lesz, a képzést Huszár Szilamér és Both Gyula, a marosvásárhelyi Marx József Fotóklub elnöke fogja irányítani.

Majorán Márta, Máté Bence, Sólyom Ernő, Székely Szabolcs és Veres Katalin tanoncok, valamint Halmágyi Zsolt Lóránd és Huszár Szilamér oktatók pillanatképei sajátos látószögből mutatják be a mérkőzés legforróbb pillanatait. A megtekintésükkel azonban nem csak ezek idézhetők fel, hanem a játékosok odaadása és ebből fakadó erőfeszítései is érzékelhetők. Éppen ezért a labdarúgás rajongóinak jó szívvel ajánljuk a kiállításra való látogatást, amelynek a létrejöttéért köszönet illeti Komán Eszter szakfelügyelőt és Szántó Zsuzsa tanácsadót is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük