Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sing Floyd a Vigadóban

Sing Floyd a Vigadóban Kultúra

Május 20-án, pénteken 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó nagyszínpadán mutatja be a Sing Floyd zenekar Pink Floyd-antológia című műsorát. A részletekbe a legendás brit zenekar dalait saját fordítású magyar szövegekkel előadó együttes vezetője, Demeter Elemér avatta be lapunkat.

Hirdetés
Hirdetés

– Miben lesz más ez a koncert, mint a korábbiak?

– Régi tervünk válik valóra, ugyanis egy ideje a Pink Floyd 1973 és 1994 közötti munkásságát felölelő, tizenhat dalból álló antológiával készülünk, és ezt végre színpadon is bemutathatjuk. A koncerten a The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), Animals (1977), The Wall (1979), The Final Cut (1983), A Momentary Laps of Reason (1987) és The Divsion Bell lemezekről játszunk dalokat megjelenésüknek megfelelő időrendi sorrendben. Felcsendülnek korábbi koncertjeinken játszott számok is, ugyanakkor ezúttal is készültünk újdonságokkal.

– Tavaly az Őszi Sokadalom színpadán női vokál és szaxofon nélkül láthattuk a zenekart…

– Ismét csatlakozik hozzánk Csiki Beatrix énekes, és Illés Zoltán szaxofonja is hallható lesz. Együtt áll tehát a csapat, hogy a dalok úgy szólaljanak meg, ahogy azt szeretnénk. Emellett a kitűnő megszólalásról ezúttal is Kertész Zsolt gondoskodik.

– Bár annak idején egyetlen koncert volt tervben, a Sing Floyd négy éve játszik Pink Floyd-dalokat magyarul…

– Úgy vélem, a zenekar lassan emblematikussá válik. A tagok elkötelezettsége, szakmai tudása és az igényesen összeállított, illetve előadott repertoár igazolja létjogosultságunkat a zenei színpadokon. Egyre több fiatal is megjelenik koncertjeinken, öröm számunkra, hogy az idősebb generációk tagjai mellett ők is szívesen hallgatják a régi idők igényes zenéjét. A Pink Floyd mindig a zenei elitet képviselte, ennek megfelelően koncertjeikre komoly anyagi áldozatok árán lehetett eljutni. Filozófiával, költői képekkel átitatott szövegeik és rendkívül szerteágazó zenéjük kiállta az idő próbáját, amit a napjainkban tevékenykedő rengeteg tribute-, illetve cover-zenekar sikeres ténykedése is bizonyít. A mi produkciónk attól érdekes, hogy anyanyelvünkön szólaltatjuk meg a dalokat, amelyek ezáltal másfajta csengést, sajátos hangzást kapnak, és egy specifikus üzenetet hordoznak, amely a visszajelzések szerint célba talál a zenekedvelők körében.

– Hogyan tovább a Pink Floyd-antológia után?

– Vannak terveink, dédelgetett álmaink, ilyen például A Fal (The Wall) lemez előadása. De addig is vannak olyan dalok, amelyek erre a koncertre nem álltak össze, és a jövőben ezeket is előadnánk. Nem egyszerű rendszeresen próbálni a teljes zenekarral, hiszen van, aki Brassóból, illetve Csíkszeredából érkezik, és ahhoz, hogy a dalok megérjenek, időre és sok próbára van szükség.

(A koncertre jegyek 20 lejért vásárolhatók a Vigadó jegypénztáránál.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük