Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folklórelőadás a Vigadóban

Folklórelőadás a Vigadóban Kultúra

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében ma 19 órától a Nagyváradi Szigligeti Színház társulata, a Nagyvárad Táncegyüttes látogat Kézdivásárhelyre, ahol bemutatják a Népek tengere című folklórelőadásukat. A műsornak a Vigadó nagyterme ad otthont.

őreklamú

Napjaink magyar néptánc-mozgalmának kiemelkedő egyéniségeit látta vendégül a 2018-2019-es évadban a Nagyvárad Táncegyüttes. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (egykori Honvéd Együttes) táncos-szólistája, a nagyváradi születésű Sánta Gergő rendezésében bemutatott Népek tengere című folklórelőadás létrehozásában olyan elismert alkotókkal dolgoztak együtt, mint Appelshoffer János Harangozó Gyula-díjas táncművész, a Magyar Táncművészeti Egyetem művésztanára, Rémi Tünde Harangozó Gyula-díjas szólótáncos és Sánta-Biró Anna, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckari tagja. Rajtuk kívül Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili táncművész-koreográfusok, a Fölszállott a páva című tehetségkutató nyertes előadói is közreműködtek.

Az előadásról Sánta Gergő koreográfus-rendező így nyilatkozott: „Dallamok, melyek összekötik a népek tengerét, megegyeznek, és mégis különböznek egymástól. Népcsoportok táncai és stílusai, melyek áramlatként meghatározzák a tenger mozgását. Ha a mélybe tekintünk, meglátjuk a cseppeket, felismerjük a kimagasló individuumok táncait, mozdulatait. Ezekből a reánk hagyott cseppekből áll össze a népek tengere”.

Belépő: 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük