Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Húszéves a Pastorala

Húszéves a Pastorala Kultúra

Szombaton a kovásznai belvárosi református templomban tartották meg a háromszéki kamarakórusok tizenötödik találkozóját a Pastorala Egyesület szervezésében.

Hirdetés
Hirdetés

A találkozón a házigazda Pastorala Kamarakórus mellett (karnagya: Szántó Kinga), részt vettek a sepsiszentgyörgyi Pro Musica (Sípos Zoltán), a Cantus Firmus (Jakab Árpád) és a Kriza János Unitárius Dalárda (Karácsony Gabriella), de jelen volt még a kézdivásárhelyi Cantus (Fórika Balázs), a szombatfalvi Református Vegyes Kar (Szakács Annamária) és a Pákéi Dalkör (Szántó István) is.

Vén Erzsébet, a Pastorala Egyesület elnöke elmondta, a találkozó során egyúttal megünnepelték a húsz évvel ezelőtt Cseh Béla zenetanár kezdeményezésére megalakult Pastorala Vegyeskar születésnapját is. Megtudtuk, hogy a Pastorala Kamarakórus jelenleg 34 tagból áll, és hetente próbálnak; magától értetődően állandó fellépői a kovásznai egyházi, kulturális rendezvényeknek. Emellett pedig jó kapcsolatot ápolnak a testvérkórussal, a magyarországi Szigetvári Tinódi Vegyeskarral, akikkel több alkalommal is közösen szerepeltek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük