Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fesztivál pályakezdő koreográfusoknak

Véglegesítette az Andrei Mureșanu Színház az október 13. és 19. között megrendezendő D-Butan-T fesztivál programját. A rendezvény idei kiadása a pályakezdő koreográfusokra fókuszál.

Hirdetés
Hirdetés

A versenyprogramba idén is öt pályakezdő koreográfus előadását válogatták be: Chorismos – koreográfus: Anastasia Grigore; Câte un om de iubit (Egy-egy szeretni való ember) – koreográfus: Beatrice Maria Tudor; De fapt (Tulajdonképpen) – koreográfus: Simona Dabija; Fragile, Handle with Care – koreográfus: Mariana Gavriciuc; és Ultima picătură (Az utolsó csepp) – koreográfus: Maria-Luiza Dimulescu. A legjobb koreográfiát a Veres-Nagy Attila, Zeno Apostolache, Bocsárdi Magor, Vava Ștefănescu és Flavia Giurgiu által alkotott öttagú zsűri választja ki. Akárcsak az előző években, a fesztivál győztese együttműködési szerződést köt az Andrei Mureșanu Színházzal egy előadás megvalósítására.

A fesztivál versenyelőadásai mellett, melyek kezdési időpontja hétfőtől péntekig 18 óra, értékes programokat kínálnak: konferenciák, workshopok, könyvbemutatók, melyeket a zsűri tagjai mellett olyan kiemelt meghívottak tartanak, mint Andreea Gavriliu, dr. Danny Tan Szingapúrból és Miruna Runcan. Ez utóbbi Sepsiszentgyörgyön tartja a Fluctuantul dezgheț1956-1964 című könyvének bemutatóját. A D-butan-T műhelymunkái közül kiemelendő Jánosi József professzornak a táncjelírásról szóló workshopja szerdán 13 órától a Művész Mozi Chaplin termében.

A D-Butan-T közönsége egy meglepetéskoncerten vehet részt szerdán 21 órától, valamint naponta 16 órától zenés filmeket nézhetnek meg a Chaplin-teremben, mint a Bohemian Rapsody vagy a Mary Poppins. A D-Butan-T fesztivál október 19-én, szombaton zárul a Jászvásári Atheneum gálakoncertjével.

A fesztivál résztvevői idén is mosollyal fizetnek a kávéért, dallal a borért. Az esemény hivatalos kávézója a Zamat, a rendezvény előadásaira, műhelyfoglalkozásaira, konferenciáira a belépés ingyenes, előzetes bejelentkezés alapján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük