Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Panteon a múzeumban

Panteon a múzeumban Kultúra

Képzőművészeti gyűjteménye javának a bemutatásával kapcsolódik a Magyar Festészet Napja idei, Kárpát-medence-szerte 109 helyszínen zajló eseményeihez a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum. A Panteon című kiállítást október 15-én, kedden 18 órakor nyitják meg, és december végéig lesz megtekinthető.

Hirdetés
Hirdetés

Vargha Mihály, az intézmény igazgatója sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, ez a több mint 80 művet felsorakoztató tárlat festőóriásainkat, illetve az alkotásaikban tükröződő erdélyi valóságot hivatott meg- és felmutatni. Azt is megtudhattuk, hogy kimozdult a holtpontról a múzeumi épületek felújításának és korszerűsítésének ügye, olyannyira, hogy már el is végezték a talajvizsgálathoz szükséges mintavételi fúrásokat.

További örömhír, hogy a Gyárfás Jenő Képtár épületében kívül-belül esedékes munkálatok elvégzését is elvállalta egy, a magyar művészettörténet berkeiben is járatos szakembereket foglalkoztató nagyváradi cég. Ugyanakkor, ha a szándékuk valóra válik, tavasszal Gábor Áron ágyúját a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumban is be fogják mutatni, és a magyar kormány miniszterelnöke mellőle üzenhet a nemzetnek március 15-i ünnepünk alkalmából.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük