Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fenntartható hagyomány

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége a XVII. Országos Népművészeti Kiállításon való részvételre hirdetett meg januárban pályázatot.

A virtuális tárlata november 25-én 18 órától érhető el a Facebookon, az Erdélyi Hagyományok Háza és a Kallós Zoltán Alapítvány által létrehozott linken (https://www.facebook.com/events/724775191579477)
A Magyarországon több évtizedes múltra visszatekintő Élő Népművészet Országos Népművészeti Kiállításra – amelynek jelmondata a fenntartható hagyomány volt – első alkalommal tartottak Erdélyben területi válogatót. A tizenkét fős szakmai bizottság Válaszúton 140 alkotó közel 800 pályamunkáját nézte át és értékelte.

Hirdetés
Hirdetés

Gyimestől Nagyváradig összesen 97 kézműves alkotása felelt meg a pályázati kiírásnak, és az értékelés során szem előtt tartott népi iparművészeti szempontrendszernek. A pályázók olyan reprezentatív használati tárgyakat készítettek, amelyeket a 21. század embere mind hétköznap, mind pedig ünnepnap is szívesen lát, használ és visel. Az erdélyi régiós pályázatnak 21 díjazott alkotója van, ebből a legfiatalabb 17 éves.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük