Hirdetés
Hirdetés

Érkezik a Föld

Érkezik a Föld Kultúra

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata július 30. és augusztus 8. között elhozza Luke Jerram brit művész fényinstallációját Sepsiszentgyörgy központjába.

A Gaia elnevezésű alkotás részletes NASA-fotók alapján készített hű mása a Földnek, amely az Erzsébet parkban, a tó felett lesz megtekinthető. A látványelem átmérője 7 méter, felületének 1 centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos. A Gaia ritka alkalmat biztosít arra, hogy közelről láthassuk a bolygónk valósághű, 3D-s mását lebegni.

Hirdetés
Hirdetés

– Ezzel a projekttel az a célunk, hogy a Föld bolygót minden eddiginél közelebb hozzuk a sepsiszentgyörgyiekhez. Nemcsak azért, hogy az emberek egy egyedülálló élményben részesüljenek, és újból felfedezzék bolygónkat, hanem azért is, hogy rájöjjenek, hogy a Föld védelme a mi feladatunk.

Mindennapi döntéseink határozzák meg, hogy milyen lesz ez a bolygó 5, 10 vagy 100 év múlva, mi vagyunk felelősek azért, hogy teljes szépségében adjuk tovább, ahogyan azt Luke Jerram brit művész is illusztrálta a Gaia installációjával – mondta Antal Árpád-András polgármester.

A Gaia egy olyan kiállítás-sorozat része, amely Kínától Európán át, egészen az Egyesült Államokig körbejárja a világot. A kiállítást a Lights on Romania szervezi partnerségben Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük