Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rekordgyors jegykiárusítás

Rekordgyors jegykiárusítás Kultúra

Az István, a király székelyföldi nagyprodukció öt előadására egy hét alatt elfogytak a jegyek – tudtuk meg Dancs Zsolt producertől, miután sokan jelezték, hogy nem kaptak jegyet az előadásokra, amelyekre augusztus 20-ával kezdődően naponta kerül sor. Megkérdeztük tehát az illetékest, hogyan tovább, hiszen ennyi energia, amelyet e vállalkozásba fektettek, nem veszhet el öt előadás után…

Az Eventim jegyárusító cég is meglepődött azon, milyen ütemben fogytak a jegyek a rockoperára, amelynek különleges státusa van a magyar zenetörténetben és az emberek szívében. Csupán Ed Sheeran koncertjével kapcsolatban tapasztaltak még ilyet, ennél nagyobb gyorsaságot. Látszott, hogy a közönség tűkön ült, várva a július 15-re meghirdetett jegyárusítás rajtját, fogalmazott Dancs Zsolt, aki természetesen megnyugtatott, lesz a történetnek folytatása. Hogy milyen formában, arról még nem árult el részleteket, hiszen még most is dolgoznak rajta, de a szentgyörgyi előadások után már többet fogunk tudni.

Hirdetés
Hirdetés

– Nagy öröm és nagy felelősség, hogy a közönség megelőlegezett bizalmával, és meg is kell háláljuk ezt, még többet dolgozunk, hogy még jobb legyen a produkció. Mivel egy társulatot verbuváltunk, építettünk – csak ez közel öt hónapot vett igénybe! –, és rengeteg értékes embert összehoztunk, természetesen a produkcióval és a társulattal is vannak jövőbeli terveink.

A bemutatóról és az azt követő előadásokról szólva még annyi műhelytitkot árult el a producer, hogy a kétféle szereposztásban közönség elé kerülő rockopera egyik vagy másik társulatáról a rendező (Orza Călin) döntött, és azt olyan szempontok határozták meg, hogy mennyire kompatibilisek egymással a szereplők hangszínüket, fizikumukat tekintve.

– Ez egy puzzle volt, de biztos, hogy mindegyik produkció egyforma értékű és minőségű – biztosít Dancs Zsolt.

A próbák most is intenzíven, reggeltől estig zajlanak, a háromhetenként szervezett nagypróbák, négynapos műhelymunkák közé kisebb létszámú vagy egyéni próbák ékelődnek be.

– Nagy logisztikai munkát jelent a társulatot együtt tartani, az, hogy eddig sikerült, jórészt a vírushelyzetnek köszönhető, de egyébként is mindenki elkötelezett, és ha nehézséget is okoz neki, megoldja, hogy jelen legyen a próbákon, mert ennek a darabnak van egy megmagyarázhatatlan szentsége, egy hívószava – mondta Dancs. – Jól érezzük magunkat egymással, egy nagy család alakult ki a próbafolyamat során. Igaz, népesebb család vagyunk, hiszen jelenleg 70-en próbálnak, a kórus létszáma 130–150 fő, a teljes stáb pedig eléri a 300-as létszámot.

A produkciót, amelynek bemutatója augusztus 20-án lesz a Sepsi Arénában, elsősorban Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a magyarországi Petőfi Kulturális Iroda, Kovászna Megye Tanácsa finanszírozza, de vannak magántámogatói is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük