Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse

Elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse Kultúra

Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy Gallai Péter ma éjszaka álmában elhunyt – írja a Piramis zenekar a Facebookon. A Bikini és a Piramis billentyűse és zeneszerzője 66 éves volt.

Hirdetés
Hirdetés

Gallai Péter 1953-ban született Budapesten, konzervatóriumot végzett, képzett zenész volt. Első ismertebb zenekara a Nautilus volt, 1974-ben pedig a Piramishoz csatlakozott, mely az évtized második felének legnépszerűbb rockzenekara volt Magyarországon. Az együttes több híres dalát is ő szerezte, például a Szállj fel magasra címűt.

A Piramis utolsó lemezén, mely a frontember, Révész Sándor távozása után készült, Gallai énekelt, majd az együttes feloszlott, ő pedig D. Nagy Lajossal együtt 1985-ben az átalakult Bikiniben tűnt fel, mely gyorsan a korszak legsikeresebb hazai rockzenekara lett. Ebben a zenekarban is írt dalokat, néhányat pedig ő is énekelt. 1992-ben a Bikini feloszlott, majd öt évvel később újjáalakult, Gallaival együtt, aki egészen 2002-ig maradt tagja az együttesnek, akkor visszatért a szintén újjáalakult Piramisba.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük