Hirdetés
Hirdetés

Műanyagpalackkal is lehet tandíjat fizetni egy nigériai iskolában

Műanyagpalackkal is lehet tandíjat fizetni egy nigériai iskolában Külföld

A kezdeményezés az Africa Cleanup Initiative (ACI) non-profit szervezet projektje, amelynek célja egyrészt a nigériai műanyagszennyezettség csökkentése, másrészt a szülőket arra is szeretnék buzdítani, hogy elküldjék gyerekeiket az iskolába.

Hirdetés
Hirdetés

Az Africa Cleanup Initiative szervezet fókuszában a fenntarthatóság áll. RecyclesPay projektjük kapcsán alacsony jövedelmű közösségek iskoláival dolgoznak együtt, így nyújtva támogatást azoknak a szülőknek, akiknek vagyoni helyzete nem engedi meg, hogy gyereküket iskolába járassák. A partnerségnek köszönhetően a szülők olyan PET-palackokkal is fizethetnek, amiket ők gyűjtenek össze.

Az iskolákban a tandíjat az összegyűjtött műanyag palackok mennyisége alapján határozzák meg, azaz 200 kg leadott PET palack után mintegy 11 dollár kedvezményt kapnak a szülők a 24 dolláros tandíjból.

„A lányom tanítója tavaly hívta fel a figyelmem erre a programra, és azonnal regisztráltam is, hiszen így sokkal könnyebb a dolgom a befizetéssel. A programnak köszönhetően több pénzem maradt arra, hogy iskolatáskát, új ruhát vegyek a kislányomnak” – idéz egy édesanyát a CNN.

A szülők által összegyűjtött palackokat Wecyclers szociális vállalkozás munkatársai válogatják szét, és préselik össze. Az ACI-vel partnerségben álló vállalat biztosítja, hogy a palackok újrahasznosíthatóak legyenek.

Nigériát a világ egyik legszennyezettebb országa

A Lagos folyóiban évente több mint négyszázötvenezer megatonnányi műanyaghulladék gyűlik össze – derül ki egy helyi lap cikkéből. Nigéria is rengeteg mennyiségű hulladékot termel éves szinten. Az Ocean Riport 2017-es jelentése szerint Nigéria a tizenegyedik helyen áll a műanyaggal szennyezett országok listáján.

Alexander Akhigbe, a Africa Cleanup Initiative szervezet alapítója szerint a RecyclesPay projekt segítségével ezen a helyzeten szeretnének javítani. Eddig öt lagosi iskolával kötöttek partnerségi szerződést, aminek köszönhetően ezer gyereket vontak be a programba.

Nigériát a világ legszegényebb országának tartják, az ottani lakosok kevesebb, mint napi két dollárból tartják élnek.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások