Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Boér Géza: Egybegyűjtött írások

Boér Géza költő és kritikus Kézdivásárhelyen középiskolai tanárként dolgozott 1975–1989 között. Hetven évvel ezelőtt, 1952. március 13-án született Torján, s ugyanitt temették el 1989. január 26-án.

Hirdetés
Hirdetés

Életében egy verseskötete jelent meg Hiányok térképe címmel 1980-ban a Kriterion Könyvkiadó Forrás sorozatában. Az általa összeállított második kötete megjelenését (Létlelet, 1989), amelyet ugyancsak a Kriterion Könyvkiadó adott ki Markó Béla előszavával, már nem érhette meg. Az írói hagyatékból közreadott versekből a kézdivásárhelyi Ambrózia Kiadónál jelent meg egy kötete 2002-ben Sorskeresztrejtvény címmel, Fekete Vince szerkesztésében.


A napokban látott napvilágot a költő gyűjteményes kötete Egybegyűjtött írások címmel, amely az eddigi három kötet mellett válogatást tartalmaz a korai és kiadatlan versekből, valamint közli az 1974-től hazai magyar lapokban és folyóiratokban (Echinox, Ifjúmunkás, Igaz Szó, Korunk) megjelent kritikákat, esszéket, tanulmányokat.

A közel 400 oldal terjedelmű, kemény borítójú kötet a kiadó Romániai Magyar Írók rangos sorozatában került könyvesboltokba, de megvásárolható a Kiadó webáruházában is (https://kriterion.ro/termek/boer-geza-egybegyujtott-irasok/ ). Az utószót Borcsa János jegyzi, a szöveggondozás és szerkesztés ugyancsak az ő munkája.

A könyvet november 29-én, kedden 18 órától mutatják be a Vigadó Művelődési Házban dísztermében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük