Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hat csapat Háromszékről

Tizennégy megyéből 73 (Hargita megyéből tizenhét, Maros megyéből tizenhárom és Kovászna megyéből hat) csapat nevezett be az Örökségünk őrei vetélkedőre, mintegy 605 fiatal fog egy-egy erdélyi műemlékkel foglalkozni, annak múltját kutatni és jövőjén elgondolkodni.

Hirdetés
Hirdetés

A csapatoknak november 4-ig kellett elkészíteniük a Facebook-oldalukat, ahová rövid bemutatkozó videót töltenek fel magukról és választott műemlékükről. November 4-től egy hónap áll rendelkezésükre, hogy megszólítsák a helyi közösséget, és egy legalább ötven résztvevőt számláló rendezvényt szervezzenek, ami lehet például kiállítás, flasmob, versest, idegenvezetéses túra. A cél, hogy bevonják a közösséget is az épület múltjának felfedezésébe, és felhívják a figyelmet a műemlék fontosságára. Emellett médiaszereplésekkel, rádióban, TV-ben, újságcikkben való megjelenéssel még szélesebb körben népszerűsítik az általuk örökbefogadott műemléket. A diákok tevékenységnaplót is vezetnek majd, amelyet a második forduló végén mutatnak be.

Hegedüs Csilla ötletgazda elmondta, nagyon változatos, sokrétű azoknak a műemlékeknek a listája, amelyeket a diákok kiválasztottak. Sok templom, kastély, kúria szerepel, malmok, de még a sepsiszentgyörgyi egykori dohánygyár is.

Az Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket! országos verseny az RMDSZ ifjúságnak szóló örökségvédelmi kezdeményezése. A verseny alatt a diákok kiválasztanak egy-egy műemléket és fél éven keresztül az a feladatuk, hogy felfedezzék, másokkal is megismertessék azokat. A titkokat, különlegességet keresik, és ezt kreatív módon bemutatják különböző digitális és hagyományos kommunikációs eszközökkel, miközben népszerűsítik, minél szélesebb körben megismertetik a műemléket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük