Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az örömfestés varázsa

A 14 éves Czipa Bernadett a gelencei Jancsó Benedek Általános Iskolában tanul, szabadidejében pedig olvas, zenét hallgat, kickboxol, fest és rajzol, mint az átlagos tinédzserek. Ami viszont szerintünk nem átlagos, az a rajztehetsége. Azt is vallja, hogy számára a művészet maga az élet, és amikor festeni kezd, egy új világ nyílik meg előtte.

Czipa Bernadett 12 éves korában kezdett „komolyabban” rajzolni-festeni, és azóta mindennapos tevékenységévé vált, nemcsak azért, mert szereti, hanem mert tudja, hiába adott a tehetsége, a gyakorlás teszi a mestert.

Hirdetés
Hirdetés

– Az alkotásaimon keresztül üzenek a világnak. A festészet elrepít egy másik világba, és olyan világba, amelyet én alkotok, én döntöm el, hogyan néz ki. Én döntök a színekről, a témáról, egyszóval bármiről. Amikor festek, úgy érzem, bármi lehetséges, és ez csodálatos érzés – osztotta meg lapunkkal.

Czipa Bernadett: „Amikor festek, úgy érzem, bármi lehetséges”

Tudja, hogy munkái révén bepillantást enged a gondolataiba, érzelmei világába, és tetszik neki ez a játék, főként, hogy minden alkotás minden emberben mást érzéseket vált ki. Ahhoz viszont még túl fiatal, hogy tudná, mit akar az élettől, örömfestés az, amit csinál.

– Boldoggá tesz, ha festhetek egy olyan képet, amivel megelégszem, és az másoknak is tetszik. Még nem tudom, mi leszek, de mindenképpen szeretnék elmerülni a művészetek világában, és olyan munkát szeretnék a későbbiekben, ami hozzákapcsolható a festészethez – szögezte le.

Reméljük, később sem teszi le az ecsetet, és felfigyel rá valamelyik háromszéki képzőművész, aki segíthet neki a fejlődésében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük