Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KÖNYVBEMUTATÓ

* Ma 17 órától az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub keretében bemutatják Molnár Vilmos csíkszeredai író, szerkesztő Kőrösi Csoma Sándor csodálatos cselekedetei című novelláskötetét. A szerző beszélgetőtársa Czilli Aranka író, magyartanár.

HANGVERSENY

Ma 18 órától rendkívüli karácsonyi cantohangverseny lesz Sepsiszentgyörgyön, a Bástya-házban. Fellépnek a brassói Transilvania Egyetem zenetanszékének diákjai: Székely Kitti, Cătălina Catrina, Florentina Matei, Ambarus Beáta, Sándor Andrea, Valentina Popa és Albu Erika. Zongorakíséret: lect. dr. Mihaela Pavel. A belépő ára 10 lej.

SZÍNHÁZ

December 14-én, kedden 18 órától a Tamási Áron Színház nagytermében mutatja be legújabb előadását a sepsiszentgyörgyi magyar társulat. A Jógyerekek képeskönyve című junk-operát Hegymegi Máté rendezte, további előadások 15-én és 22-én lesznek ugyancsak 18 órától.

Mitévők legyünk, ha gyermekünk születik? Hogyan neveljük őt? Vannak-e mindenkinél bevált pedagógiai módszerek? Milyen a jó szülő–gyermek viszony? El lehet-e rontani a gyermeknevelést? Ha igen, mit tehetünk? – ezekre a mindannyiunk által ismert kérdésekre keresi a választ a darab és az előadás. Nehéz pontos válaszokat találni, mert ez a viszonyrendszer folyamatosan változik, és nincsenek jól bevált általános receptek, mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia a gyermeknevelés kihívásait, útvesztőit. A Jógyerekek képeskönyve abban segíthet, hogy tudatosítsuk, amit gyermekeinkkel-szüleinkkel való kapcsolatainkban napról napra átélünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük