Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Péntek 17:00 Scooby, amerikai animációs vígjáték, 17:00 Wasp Network Az ellenállók, francia-spanyol-belga thriller, 19:15 Zűrös kettyintés avagy pornó a diliházban, román vígjáték, 19:30 Még egy kört mindenkinek, dán filmdráma.

Szombat 11:00 Scooby, 11:15 Lassie hazatér, német családi kalandfilm, 16:30 Wonder Woman 1984 amerikai akció-, kalandfilm, fantasy, 17:00 Undine,  német filmdráma, 19:00 A nevek dala, kanadai-angol-német filmdráma, 19:30 Még egy kört mindenkinek.

Vasárnap 11:00 Scooby, 11:15 Lassie hazatér, 16:30 Wonder Woman 1984, 17:00 A nevek dala, 19:15 Undine, 19:30 Nagypapa hadművelet, amerikai vígjáték.

KIÁLLÍTÁS

* Ma 18 órától Jakobovits Márta kerámiaművész kiállításának megnyitója az Erdélyi Művészeti Központban (Olt u. 2., III. emeleti kiállítótér). A vendégeket köszönti Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, a tárlatot megnyitja dr. Kányádi Iréne művészettörténész.

* A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa közös szervezésében ma 18 órától kerül sor a Művészeti Karaván – Révkomárom és Háromszék a fotóművészet tükrében című kiállítás megnyitójára Sepsiszentgyörgyön, a Szabadság téren.

* Az Erdélyi Művészeti Központban (földszinti kiállítótér) június 11-ig keddtől péntekig 10 és 17, szombaton 10 és 18 óra között tekinthető meg Véső Ágoston festőművész kiállítása.

* A sepsiszentgyörgyi evangélikus templomban június 15-ig látogatható a Makkai Sándor (1890–1951) erdélyi magyar író, református püspök életművét, egyházi, irodalmi és közéleti tevékenységét bemutató tárlat.

* Újranyitás a Magmában: a kortárs művészeti kiállítótér sajátos módon készült bemutatóval lepi meg a látogatókat: az ARTeast Alapítvány archívumának digitalizálásából és annak publikálásából álló, Kikapcsoltan – Bekapcsoltan 2 / 30 év archívuma című projekt kiállítását május 31-ig tekinthetik meg a kortárs művészet rajongói. Honlap: magma.ro.

* Május 25-én, kedden18 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont támogatásával megnyitják Zsigmond Aranka nagybaconi születésű, Székelyudvarhelyen élő festőművész kiállítását. Megnyitó beszédet mond: Lőrincz Ildikó művészettörténész. Közreműködnek: a baróti Bujka énekegyüttes és Kékesi-Keresztes Lujza magyar szakos tanárnő (Nagyacon).

ZENE

A kolozsvári Operettissimo május 21-ére, péntekre hirdetett sepsiszentgyörgyi előadása technikai okok miatt elmarad.

KÖNYVBEMUTATÓ

Május 23-án a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánia és a kézdivásárhelyi Szentkereszty Stephanie Egyesület szeretettel meghívja Frigyesy Ágnes, a Budapesti Székely Kör elnöke, Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett, Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró, fotóriporter Az Úr csodásán működik és Íme az én szeretett fiam. Böjte Csaba ferences kisebb testvéri küldetéséről című köteteinek bemutatójára (11 órakor, a pünkösdi mise után). Helyszín: a Boldog Özséb-plábánai hittanterme.

SZÍNHÁZ

* Május 23-án, vasárnap 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban a Pam param című produkciót játssza (koncepció-koreográfia: Andrea Gavriliu) az M Studio Mozgásszínház.

* A Nagyvárad Táncegyüttes Katonaének című műsorát május 24-én, hétfőn 18 és 20 órától Baróton játssza a városi művelődési házban. Sepsiszentgyörgyön május 25-én, kedden 19 órától a Tamási Áron Színházban látható az előadás (jegyet vásárolni a központi jegyirodában, illetve előadás előtt egy órával lehet).

ELŐADÁS

Vasárnap 19 órától az uzoni Jókai Mór Művelődési Házban a szentivánlaborfalvi Szent István Dalkör Életemnek a legszebbik korába (kurucdalok, betyár- és katonanóták) című előadása tekinthető meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük