Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ADVENTI ERKÉLYZENE

Sepsiszentgyörgyön idén tizenegyedik alkalommal állítanak óriási adventi koszorút a város főterén és az állomási körforgalomnál. A szokásos adventi ünnepséghez tartozó rendezvénysorozat elmarad, a szervezők erkélyzenével teszik meghittebbé a karácsonyra való készülődést. A város különböző pontjain, épületek erkélyeiről elhangzó muzsikaszó 12 és 16 óra közötti idősávban csendül fel. Kérik a városlakókat, kerüljék a gyülekezést, és a környékbeli otthonaik erkélyeiről, ablakaiból hallgassák a 15 perces előadásokat. Az advent első vasárnapján, november 29-én kezdődő erkélyzenét a Classical Singers előadása nyitja meg. Az események első állomása a Bod Péter Megyei Könyvtár (Magyar Kulturális Intézet) lesz, amelyet a Babeș–Bolyai Tudományegyetem és a Bene-ház épülete (Székelyföldi Vadászati Kiállítás) követ. Az erkélyzenés produkció minden alkalommal a vasútállomás épületének erkélyében zárul. December 13-án István Ildikó és barátaival, december 20-án pedig a Cantus Firmus Vegyeskarral hangolódhatunk a közelgő ünnepre.

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 19 órakor tartják a Sepsiszentgyörgyön élő Tamás Dénes író, költő Rémegyszerű versek című kötetének online bemutatóját a Facebookon, a Napkút Kiadó szervezésében. A szerző beszélgetőtársa Láng Zsolt író.

ELISMERÉS PEDAGÓGUSOKNAK

Ma 15 órakor a sepsiszentgyörgyi, Gyöngyvirág utcai új református templomban, istentisztelet keretében adják át az idén nyugdíjba vonult háromszéki pedagógusoknak a magyar kormány elismerését jelképező szolgálati emlékérmeket és díszokleveleket, az Apáczai-pályázatra beérkezett munkák szerzőinek a díjakat és okleveleket, a Mákvirág-, Kós Károly- és Bolyai-díjas diákoknak az emléklapot és emlékérmet.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük