Felhívás!

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ Kultúra

Előadás

Kovásznán, a Városi Művelődési Ház udvarán (mostoha időjárás esetén a Városi Művelődési Központban), a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében július 13-án, hétfőn 18 órai kezdettel  Dr. habil Bodó Barna újságíró, politikus, politológus, egyetemi docens, ismeretterjesztő szakíró Kit bántanak az emlékjelek? címmel tart előadást.

Csíkszeredai Régizene Fesztivál

Július 13-án, hétfőn folytatódik az utazás a régizene és azon belül a Csíkszeredai Régizene Fesztivál világában. 15 órától a TVR1 Magyar Adásában különkiadást követhetünk figyelemmel, amely visszatekintés a Csíkszeredai Régizene Fesztivál 40 évére. Az adásban szó lesz az első 30 évről, a hogyan továbbról, illetve részleteket hallgathatunk a Barokk Fesztiválzenekar 2019-es koncertjéből. A műsor a Magyar Adás és a fesztivál Facebook-oldalán is követhető lesz.

Felhőtektonikával búcsúzik a TÁSZ

A járványhelyzet miatt kialakult kényszerszünet után a Tamási Áron Színház történetében először rendeztek nyári előadás-sorozatot szabadtéren, melynek a Székely Nemzeti Múzeum kertje adott otthont. A felolvasott kortárs szövegek közül a José Rivera által írt Felhőtektonikával zárják az évadot július 13-án 20.30-kor a Múzeumkertben. „A szöveg az idő dimenzióját tágítja ki, értelmezi újra két Puerto Ricó-i fiatal (illetve hát, egyikük inkább kortalan) Los Angeles-i találkozásával. A két éve terhes Celestina del Sol (Korodi Janka) és Anibal de la Luna (Pignitzky Gellért) körül megszűnik az idő, felborul a rend – végülis, mi másra számíthatnánk, amikor a Nap és a Hold egy éjszaka erejéig egy helyre kerül? Ennél fogva a kapcsolatuk alapvetően halálra van ítélve, hiszen annak ellenére, hogy egymás kiegészítői, a rend fenntartása érdekében sosem lehetnek együtt. A szerelem felbolydult időtlenségét éppen Nelson, Anibal zűrös testvérének epizodikus megjelenése ellensúlyozza – mialatt a két főszereplő történetében csupán néhány óra telik el, a visszatérő Nelson több évet tölt a valóságban. Így egyszerre három sík van jelen: a dráma valós ideje, a főszereplők kaotikus érzékelése és a játszók terén kívül elhelyezkedő két narrátor (Gajzágó Zsuzsa és Pál Ferenczi Gyöngyi) világa.” – Zárug Bernadett, Játéktér. Kedvezőtlen időjárás esetén a produkció július 14-én lesz megtartva.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.